KREDİ ŞAMPİYONU GAZİANTEP

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KREDİ ŞAMPİYONU GAZİANTEPİllere Göre Bankacılık Verileri Açıklandı…

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) hazırladığı “Türkiye Bankacılık Sistemi’nde Seçilmiş Göstergelerin İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı” raporu ile bankacılık sisteminin 2013 yılı haritası ortaya çıktı.

İl bazında şube başına kredi kullanımında Gaziantep ilk sırada yer alırken; Türkiye’de kişi başına en çok ATM düşen şehir Muğla oldu. Kişi başına kredi kullanımında ise 2013 yılında yüzde 22’lik artış yaşandı. İl bazında şube başına en yüksek kredi miktarında Gaziantep 129,9 milyon TL ile 128 milyon 183 bin TL’lik kredi miktarına sahip İstanbul’u geçerek ilk sıraya yerleşti.

TBB, 2013 Aralık ayı bilgilerini baz alarak hazırladığı “Türkiye Bankacılık Sistemi’nde Seçilmiş Göstergelerin İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı” raporunu kamuoyu ile paylaştı. Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarını kapsayan raporda, “finansal erişim, hizmet, kişi başına kredi ve mevduat”a ilişkin ayrıntılı sonuçlar yer aldı. Raporda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2013 yılı için yapılan adrese kayıtlı nüfus kayıt sistemi (ADNKS) bilgilerinden de faydalanıldı.

Şube başına kredi kullanımında Gaziantep lider

Şube başına en yüksek mevduat verilerinin de paylaşıldığı raporda İstanbul 137,4 milyon TL ile ilk sırada yer aldı. Şube başına mevduatın en düşük olduğu il ise 19,2 milyon TL ile Ardahan oldu. İstanbul, şube başına ortalama mevduatta ilk sırada yer alan bölge olurken, Kuzeydoğu Anadolu 28,9 milyon TL ile son sırayı alıyor.

İl bazında şube başına en yüksek kredi miktarında Gaziantep 129,9 milyon TL ile 128 milyon 183 bin TL’lik kredi miktarına sahip İstanbul’u geçerek ilk sıraya yerleşiyor. 2009’dan bu yana Gaziantep’in kredi kullanım oranı yüzde 288 artış göstererek, yüzde 149 olan Türkiye ortalamasını neredeyse iki katına çıktı. Şube başına en düşük kredi kullanım miktarına sahip il ise, 28 milyon 362 bin TL ile Bayburt’a oluyor.

Bu  rapor ile Gazianteplilerin 2009 yılından bu yana bankalara olan borcu artış göstererek kredi kullanımında ilk sırayı aldığı, gerçeği gözler önüne seriliyor.

Gaziantepliler bankalara borçlanıyor bunun sebebi ne ?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KREDİ ŞAMPİYONU GAZİANTEP

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin