KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE BULUŞTUGaziantep Büyükşehir Belediyesi bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği “Hemşeri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması” etkinlikleri yerel sanatçıların verdiği muhteşem konserler ile sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen  “Hemşeri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması” Büyükşehir Belediyesi Botanik Parkı Yanı Festival Alanı’nın da derneklerin kurdukları çadırlar, yöresel etkinlikler, halkoyunları gösterileri, yöresel sanatçıların konserleri, ozanların atışmaları ile Gaziantep halkını ”Anteplilik Bilinci” ile bir araya getirerek unutulmaz bir festivale imza attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen, “Yöresel Kültürler Buluşması” köyünü, kasabasını, memleketini özetle Anadolu’nun kültürel renklerini beraberinde taşıyarak Gaziantep’e gelmiş bu kente kök salmış, bu kente gönül vermiş insanlarımızı böylesine bir festivalle bir araya gelmesi ile toplumumuz, kültürümüz, insanımız ve Gaziantep adına büyük bir kazanç saydığımız çeşitli illerin yöresel kültürlerini halkımıza tanıtama fırsatı buldu.

Bu proje ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve Gaziantep’te ikamet eden vatandaşlarımız yaptıkları etkinliklerde kültürlerini tanıtma fırsatının yanında Şehrimizde yaşayan insanlar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğu arttıracak bir buluşma ortamı yaratıldı.

Yöresel Kültürler Buluşması Festivali son gününde festivale katılan dernek başkanları için plaket töreni düzenlendi. 3. Hemşeri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşmasında stant açan ve katkı sağlayan 40 dernek başkanına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey adına teşekkür plaketi verildi.

KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE BULUŞTUBaşkan Güzelbey ve ekibine teşekkür eden dernek başkanları “ Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Hemşeri Dernekleri Festivalinde kentimizde yaşayan ve çevre illerden gelen dernekler ile bir kardeşlik havası oluştu. Biz bu etkinlikleri çok istiyorduk.  Başkanımız Dr. Asım Güzelbey bu adımı atarak bizlere ön ayak oldu. Bu festivalden çok büyük keyif ve neşe aldık. Gaziantep’te yaşayan ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen yurttaşlarımız ile birlikte kendi kültürümüzü onlara benimsetip kardeşlik duygularımız ile yaşayacağız” diye ifade ettiler.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Festival, Hazale Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür Derneği, Vander Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kayı Karakeçili Ali Bayramoğulları Derneği ve Kültürel Diyalog Derneği Konseri, yöresel halk oyunları ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin