Kuraklıktan etkilenen çiftçiye tohum desteği yapıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 bin çiftçiye 2 bin ton sertifikalı buğday ve arpa tohumu düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.
Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirilen törene Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ziraat Oda Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Vali Yerlikaya törende yaptığı konuşmada Gaziantep ‘in 6 bin 880 kilometre yüz ölçümüne sahip olduğunu, bunun da yüzde 55’inde tarım yapıldığını hatırlatarak, “Türkiye’nin bir yılda almış olduğu yağış ortalaması dünyanın gerisinde. Gaziantep’in aldığı yağış ise Türkiye ortalamasının da gerisinde. Bu yıl ortalama almış olduğumuz yağışın üçte birini aldık. Bu günler imtihan günlerimiz. Böyle dönemlerde de birbirimize destek olmalıyız. Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemiz çiftçimizin yanında” dedi.
İl özel idarelerin kapatılarak, çeşitli görevlerinin büyükşehirlere devredilmesinin doğru olduğunu da vurgulayan Vali Yerlikaya, çiftçilerimize yapılan bu tohum desteğinin hayırlı olmasını, bol ve bereketli bir yıl geçirilmesi temennisinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada su ve toprağın çok önemli olduğuna işaret ederek, “Toprak bizim anamız. Toprağın üzerine yazılmış şiir ve türkülerimiz var. Aşık Veysel ve Mevlana, toprağı çok güzel anlatmışlar” dedi.

 

Törende; konuşan AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer de bu tohumların birer sevgi, kardeşlik ve barış tohumları olması dileğinde bulunarak, tarımın önemini vurguladı.
Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Müdürü Mehmet Aksu, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haydar Demiriz de birer konuşma yaparak, çiftçilerimize verilen bu desteğin önemini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dağıtılan tohumların bereketli ve kazançlı olması için dua edilmesi sonrasında tohum dağıtımında katkısı olanlara plaketlerin verilmesi ve sembolik olarak çiftçilerin traktörlerine tohumların yüklenmesinin ardından tören sona erdi.

 

Kuraklıktan etkilenen çiftçiye tohum desteği yapıldı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuraklıktan etkilenen çiftçiye tohum desteği yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin