KURTULUŞTAN KALKINMAYA UZANAN YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KURTULUŞTAN KALKINMAYA UZANAN YOLDA HEP BİRLİKTEYİZAntep savunmasının kahramanları onur ödülleri ile anıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Gaziantep´in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Gaziantep Savunması Anma Gecesi´nde, Antep Savunmasına öncülük eden Kahramanların günümüzde yaşayan yakınlarına Onur Ödülü verildi.

26 kahraman yakınına verilen onur ödüllerinin yanı sıra “İstiklalin Bedeli” isimli Gaziantep Savunmasını anlatan belgesel romanın yazarı Gaziantepli gazeteci-yazar merhum Necdet Sevinç adına eşi Sevgi Sevinç’e de özel ödül taktim edildi.

Ödül töreninin ardından sahne alan sanatçı Şevval Sam halk müziği ve sanat müziği eserlerinin yanı sıra seslendirdiği Antep türküleri ile izleyicilerin beğenisini topladı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun yanı sıra Antep savunmasında yararlılık gösteren kahramanların yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Anma Gecesi, Gaziantep’in işgal dönemini anlatan siyah- beyaz fotoğrafların yer aldığı “Fotoğraflarla Gaziantep Savunması” konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. GTO tarafından Araştırmacı-Yazar Can Dündar’ın danışmanlığında hazırlatılan Kefen Bayraklı Kale: Gaziantep belgeselinin izlettirilmesinin ardından gece, açılış konuşmalarıyla devam etti.

BARTIK: Omuz omuza mücadelemizi kalkınma yolunda veriyoruz…

Gecenin açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, unutulmaya başlamış olan 25 Aralık Kurtuluş Günü coşkusunu yeniden canlandıran GTO geçmiş dönem yönetim kuruluna teşekkürlerini sunarak,  birlik ve beraberliğin Gaziantep’i adeta küllerinden yeniden var ettiğine vurgu yaptı.

O dönemde yapılan mücadelenin günümüzde ekonomi alanında devam ettiğini söyleyen Bartık sözlerine şöyle devam etti : “O gün Şehitkamil’in, Şahinbey’in mücadeleleri bizleri buralara getirdi ve biz bu mücadeleye devam ediyoruz. O günlerde toprağını korumak için çoluk çocuk demeden, büyük küçük demeden hep beraber bu topraklar için canlarını göz kırpmadan feda ettiler. Bizler şu anda onların miraslarının üzerindeyiz. 92 yıldır Gaziantepliler olarak yaşadığımız topraklara layık olmaya çalışıyoruz.  Şahinbey’in, Karayılan’ın omuz omuza verdiği mücadeleyi biz bugün kalkınma yolunda veriyoruz. Kurtuluş destanından aldığımız güçle, kalkınma destanı yazıyoruz. Biz onlardan aldığımız bayrağı devam ettirerek, bugün ortak akılla beraber onların savaş için verdiği mücadeleyi biz ekonomik savaş için veriyoruz.”

ATA: GTO önemli bir toplumsal sorumluluk örneği gösteriyor

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise konuşmasında, Antep savunmasının tarihte görülmemiş kahramanlıklarla dolu bir destan olduğunu belirterek, “Antep savunması baştan sona destan olan kurtuluş savaşımızda son derece modern silahlarla donatılmış işkal kuvvetlerine karşı yokluk ve yoksulluk içerisinde büyük bir irade ve kararlılık ile eşsiz bir mücadele örneğidir. 92 yıl önce tarihin altın sayfalarına yazılan Antep savunması, tüm Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisinin, bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını temsil eden bir kurtuluş mücadelesidir. Bu toprakları canları pahasına miras bırakanların yokluk, yoksulluk ve açlık içerisinde çelik gibi bir irade, inanç ve azimle işkal kuvvetlerine karşı koyanları unutmamak gerekir. Gaziantep’in kurtuluşunun 92. yıldönümünde GTO’nun önemli bir toplumsal sorumluluk örneği gösterip gerçekleştirdiği bu etkinliği taktirle karşılıyorum” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, Gaziantep’in 92 yıl önce fark oluşturan bir şehir olduğunu ifade ederek, “Milli mücadelede Anadolu’nun her tarafında büyük bir ateş yanıyordu. Ama bu topraklarda milli mücadele çok daha farklı oldu. Kendi topraklarına sahip çıkan Gaziantepli 6 bin 317 şehit verdi ama bir de büyük kahramanlık destanı yazdı. TBMM Türkiye’de 2 gazilik unvanı verdi. Biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri ise Gaziantep için” diye konuştu.

1-      Rıfat Teymur Adına Torunu İbrahim Büyükbeşe

2-      Abdullah Namık Hacı Hanifioğlu Adına Kızı  Aysel İzgi

3-      Hüseyin Aykanat Adına Neriman Körükçü

4-      Abdurrahman Karakök Adına Yeğeni Prof. Dr. Metin Karakök

5-      Mehmet Ali Atacan Adına Torunu  Opr.Dr. Adnan Müftüoğlu

6-      Müftüzade Hacı Mustafa Müftüoğlu Adına Torunu  Mehmet Fatih Müftüoğlu

7-       Mehmet Sait Şerbetçi Adına Kızı Türkan Leblebici

8-      Ahmet Zeyitçi Adına Oğlu Oral Zeyitçioğlu

9-       Mehmet Ali Helvacıkara Adına Yeğeni  M.Ali Helvacıkara

10-   Mahmut Güleç Adına Torunu Prof.Dr.Akif Güleç

11-    Hurşit Meriç Adına Oğlu  Asım Meriç

12-    Ayyuş Köylüoğlu Adına Kızı  Münevver Duman

13-    Fatma Severoğlu Adına Torunu Sıtkı Severoğlu

14-    Karakoyunlu Hasan Çalışıcı Adına Oğlu Hasan Çalışıcı

15-    Mehmet Evyapan Adına Torunu Mahmut Evyapan

16-    Şakir Özyaman Adına Torunu Şakir Özyaman

17-    Sait Kervancı Adına Oğlu Abdulkadir Kervancı

18-    Molla Petek Hacı Halil Efendi Adına Oğlu İbrahim Halil Petek

19-    Mahmut Yanç Adına Oğlu Yusuf Yanç

20-    Ali Bulgurluoğlu Adına Torunu Şerafettin Direkçi

21-    Ali Özemir Adına Torunu Mustafa Hayta

22-    Tahir Geçim Adına Torunu Seval Bildik

23-    Mehmet Seyit Kanışlı Adına Oğlu Muharrem Kanışlı

24-   İbrahim Halil Direkçi Adına  Torunu Şerafettin Direkçi

25-    Mehmet Nuri Pakhuy Adına Oğlu Mehmet Ömer Pakhuy

26-    Mehmet Vahit Hoylu Adına  Torunu  Mehmet Vahit Hoylu

Özel Ödül : Gazeteci Yazar Necdet Sevinç adına eşi Sevgi Sevinç

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KURTULUŞTAN KALKINMAYA UZANAN YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin