Lice’deki operasyonlarda kenevir tarlaları imha ediliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

lice-operasyonBayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında Lice kırsalında tespit edilen çok sayıda kenevir tarlası imha edildi.
Lice ilçesi Karahasan Mahallesi Hamuk komu kırsalında yaklaşık 22 dönümlük kamu arazisinde hasat yapıldığı zaman yaklaşık (8.500) kg kubar esrar elde edilebilecek ve piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 8.500.000 TL’lik ekili hint keneviri imha edildi.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinin kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve örgütün gelir kaynağını kesmek için Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu başlatılmıştı.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada,
“Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, Bölücü Terör Örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Zırhlı araçlar desteğinde, Askeri Birlikler, Jandarma, Emniyet ve Geçici Köy Korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit J.Tğm.Abdülselam ÖZATAK Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında, 23 Haziran 2016 tarihinde icra edilen arazi ve arama taraması esnasında;

1 (26)
Lice ilçesi Karahasan Mahallesi Hamuk komu kırsalında (10) farklı (kamu arazisinde) noktada yaklaşık olarak (22) dönüm araziye ekili vaziyette, hasat yapıldığı zaman yaklaşık (8.500) kg kubar esrar elde edilebilecek ve piyasaya sürüldüğünde yaklaşık (8.500.000) TL maddi çıkar sağlanabilecek olan yaklaşık (424.300) kök uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri İl Tarım Müdürlüğünden gelen yetkililer nezaretinde sökülmek ve sonrasında yakılmak suretiyle imha edilmiştir. Olay ile ilgili olarak şüpheli ve şüphelilerin kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.
Bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek için başlatılan operasyonlar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lice’deki operasyonlarda kenevir tarlaları imha ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin