LİSELER KAMPÜSE TAŞINIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LİSELER KAMPÜSE TAŞINIYORİl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi yanındaki alana 16 liseden oluşan kampüs yapılarak şehir merkezindeki liselerin bu kampüslere taşınacağını, lise binalarının ise ilk ve ortaokul olarak kullanılacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, 4 tane eğitim kampüsü projelerinin olduğunu, bu projeyle liselerin şehir dışındaki kampüslere taşınarak, bu binaların ilk ve ortaokul olarak değerlendirileceğini söyledi. Serin ayrıca Gaziantep’e değer projesi ile öğrencilere manevi ve ahlaki değerleri kazandırarak, öğrencileri olumsuz alışkanlıklardan korumaya çalışacaklarını söyledi. Serin; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi yanındaki alana 16 liseden oluşan kampüs yapılacak. Burada okul ve pansiyonun yanında birçok sosyal alanlar, spor salonları yer alacak. Şehir merkezindeki liseler kampüslere taşınarak lise binaları ilk ve ortaokullara bırakılacak. Yeni eğitim yılında çok sayıda projemiz olacak. Gaziantep’e Değer Projesi ile öğrencilerimize evrensel, manevi, milli ve ahlaki değerleri kazandırmayı amaçlıyoruz. Okul dönemi boyunca bu değerleri herhangi bir ders içerisinde vermeye çalışacağız. Öğrencilerimizi olumsuz alışkanlıklardan kurtarmak için bu çalışmayı yürüteceğiz. Herkesin bildiği gibi Gaziantep eğitimde sorunları olan bir ildi. Bu sorunları aşmak için dört yıldır çalışıyoruz. Bugünkü geldiğimiz noktada tekerlek tümseği aşmış durumda diyebilirim. Biraz daha gayretle kaliteli ve çağdaş eğitimde yol alacağız.

5 BİN DERSLİK YAPTIK

Göreve başladığımız günden itibaren 5 bin dersliği eğitim öğretime kazandırdık. 9200 olan derslik sayımız şu anda 14 bin dersliği geçmiş durumda. Şube sayımız ise 18.359. Geçen yılki öğrenci sayımız 513 binden 553 bine çıktı. Bununla birlikte derslik ihtiyacımız da arttı. Bunu gidermek için büyük gayret gösteriyoruz. İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı dört yıl önce 63, geçen yıl 40 iken bu yıl 39’a düşmüştür.  Şehitkâmil de geçen yıl 43 iken 41, Şahinbey’de 47 iken 44 öğrenciye düşmüştür. Öğretmenlerin öğrenciyi tanıması, mutlu bir ortamda ders işlemesi ve daha iyi eğitim vermesi için derslik başına düşen öğrenci sayının düşük olması önemlidir.

GAZİANTEP’E DEĞER PROJESİ STAR ALIYOR

Gaziantep’e Değer Projesi ile öğrencilerimize evrensel, manevi, milli ve ahlaki değerleri kazandırmayı amaçlıyoruz. Okul dönemi boyunca bu değerleri herhangi bir ders içerisinde vermeye çalışacağız. Öğrencilerimizi olumsuz alışkanlıklardan kurtarmak için bu çalışmayı yürüteceğiz.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
LİSELER KAMPÜSE TAŞINIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin