LPG’DE MERDİVEN ALTI FİRMA ÇOĞALACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LPG’DE MERDİVEN ALTI FİRMA ÇOĞALACAKUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelge ile araç muayene istasyonlarında LPG takılı araçlar için gaz sızdırmazlık raporu aranması zorunluluğunun ağır kusurdan hafif kusura dönüştürülmesi, Makine Mühendisleri Odasına bağlı servisler tarafından cinayet olarak nitelendiriliyor.

Makine Mühendisleri Odasına bağlı yetkili servis olarak görev yapan Lpg servisleri yapılan bu uygulamanın merdiven altı diye tabir edilen firmaları gün yüzüne çıkaracağını ve insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini savundular. Yetkili Servis olarak çalışan sanayi esnaflarından COŞKUN LPG, yapılan bu yeni uygulamanın tamamının ranta endeksli ve birazda ideolojik bir uygulama olduğunu belirtti. Coşkun Lpg, “ Yayımlanan bu genelge, Makine Mühendisleri Odasını saf dışı bırakma girişimidir.  Araçlar ilk muayenede Makine Mühendisleri Odasına gidecek ve ondan sonrasında ruhsata işli ise Lpg sızdırmazlık raporu almaya gerek kalmayacak şeklinde getirilen bu uygulama son derece yanlıştır. Çünkü Makine Mühendisleri Odası tarafından yetkilendirilmiş servisler tarafından verilen sızdırmazlık raporu esnasında özellikle yakıtın muhafaza edildiği yakıt tankının TSE’li olmasını, serviste monte edilmesini istiyordu ve bu işlemi proje ihtiyacı doğduğu için merdiven altı firmalar yapamıyordu.

MERDİVEN ALTI FİRMALAR ÇOĞALACAK

Şu an ise projeye gerek görmeden merdiven altı diye tabir ettiğimiz yetkisiz, kuralını kaidesini bilmeyen, kursuna gitmemiş, eğitimsiz kişiler tarafından sızdırmazlık raporu alabilme imkanı doğmuştur. Merdiven altı firmalarda sabun köpüğü ile gaz kaçağı kontrolü yapılmaya çalışılıyor, oysa ki yetkili servislerin saç teli kadar dahi bir kaçağı tespit eden cihazları var ve bunlar maliyetli olduğu için çoğu firma bunları almıyor. Müşteri olarak kendinizi düşünün, kontrol için gideceksiniz, bir tanesi köpük yöntemi ile yapacak bu işi daha ucuza, bir tanesi makine ile yapacak daha maliyetli olacak ama garanti olacak. Vatandaş cebinden çıkacak olan paraya bakacaktır, daha ucuza aynı işlemi yaptırdığını düşünerek işin çok fazla güvenlik boyutuna bakmayacaktır. Bunun vatandaşlara anlatılması, izahı gerekir. Bu durumda vatandaşların can ve mal güvenliğinin teminatını kim verecektir? Bu nedenle eski sisteme tekrar dönülüp, kurallarla ve dayatma ile de olsa sızdırmazlık işleminin kesinlikle Makine Mühendisleri Odasının kontrolünde yetkili servislerde yapılması gerekmektedir. İnsan hayatının bu ülkede bu kadar ucuz olmaması gerekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
LPG’DE MERDİVEN ALTI FİRMA ÇOĞALACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin