Mardin ve Hakkari’den acı haber; 6 ŞEHİT

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan askerlerin bulundukları bölgede, PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 asker şehit olurken, Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin askeri araca yönelik saldırısında bir uzman çavuş ile bir astsubay şehit oldu.

Mardin’in Derik İlçesi Bayırköy Mahallesi’nde adli arama görevini icra etmek için olay yerine giden askerlere içerideki teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada bir astsubay ile bir uzman çavuş şehit oldu.

Mardin’in Derik İlçesi’nde şehit olan Çorumlu askerden Uzman Çavuş 36 yaşındaki Emre Erkoç’un ailesine acı haber ulaştı. Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un iznini Çorum’da geçirdiği ve iki gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA;

Mardin ve Hakkari’den acı haber; 6 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklaması ise şöyle:

“24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

MARDİN VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Derik İlçesi’nde 2 askerin şehit edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

“24.06. 2016 Cuma günü saat 06.20 sıralarında Derik ilçesi Bayır Mahallesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada teröristlerce güvenlik güçlerimize silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Açılan ilk ateşte 1 Jandarma Astsubay Üstçavuş ve 1 Uzman Jandarma V. Kademeli Çavuş yaralanmışlardır. Yaralı askerlerimiz kaldırıldıkları Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.”

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mardin ve Hakkari’den acı haber; 6 ŞEHİT

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin