Maske dağıtımı öncesi Gaziantep’teki 500 Eczane dezenfekte ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye’de bir ilk olan il genelindeki eczanelerin dezenfekte ve ilaç çalışmaları devam ediyor.

Ücretsiz maske dağıtımı öncesi çalışmaları hızlandıran Büyükşehir, günde 120 eczane dezenfekte eden 3 ekibiyle bir hafta içinde merkez ilçelerdeki bütün eczaneleri ilaçlayacak.

Kısa süre içerisinde ülke gündemine yerleşen Corona Virüsü’ne karşı ulusal mücadele devam ediyor. Virüs tehlikesinin ortaya çıktığı ilk günden bu yana koruyucu önleyici tedbirler alarak yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgınla mücadele günlerinde birinci basamak sağlık kuruluşu olarak tanımlayarak, sağlık ordusunda çok önemli bir yeri olduğunu belirttiği eczanelerin dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan uygulamayla merkez ilçelerde bulunan 500 eczanede, hem çalışanlar hem de vatandaşların hastalık kapmaması için yapılan ilaçlıyor. Kullanılan hijyen malzemelerinde insan sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ürünler olmasına dikkat ediliyor. Büyükşehir, yapılan çalışmayla ücretsiz maske dağıtımı öncesi eczanelerin hijyeni için 3 ekiple günde 120 eczanenin dezenfektesini sağlayacak.

Dezenfekte çalışmaları hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye ekiplerinin salgınla mücadelede her türlü tedbir için çalıştığını vurguladı. Vatandaşların belirtilen kurallara uyması gerektiğinin söyleyen Başkan Şahin, son günlerde en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan eczanelerin dezenfekte edildiğini belirtti. Bunun için özel bir çalışmanın yürütüldüğünün altını çizen Şahin, Corona mücadelesinde eczanelerin kilit noktalardan birisi olduğunu, burada çalışanların sağlığının korunması, vatandaşların güvenle buralardan yararlanması için çabaladıklarını dile getirdi. 

Maske dağıtımı öncesi Gaziantep'teki 500 Eczane dezenfekte ediliyor

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Maske dağıtımı öncesi Gaziantep’teki 500 Eczane dezenfekte ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin