MB HOLDİNG, YEŞİL ENERJİ ZİRVESİNE ÇIKMAYI BAŞARDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MB HOLDİNG, YEŞİL ENERJİ ZİRVESİNE ÇIKMAYI BAŞARDITIREC kapsamında GeoPower Türkiye Konferansının İkincisi İstanbul Barcelo Eresin Topkapı’da Gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen konferansa, Türkiye, ABD, İtalya, Almanya ve İngiltere’den 230’un üzerinde katılımcının yanı sıra Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’da 17 farklı ülkenin temsilcileriyle büyük başarı kazanmış

Bu yıl ikincisi yapılan konferansa yurtiçi ve yurtdışından büyük sayıda katılım sağlayan konferansa  konuşmacı olarak MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat’ın yanı sıra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)Yönetim Kurulu Üyesi, Abdullah Tancan, TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi)İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Yıldır, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MIGEM) Nusret Güngör, Zorlu Enerji Elektrik, Genel Müdür Yardımcısı,Ali Kindap, Ormat Satış ve Pazarlama Müdürü,Gad Shoshan, katıldı.

MB HOLDİNG, YEŞİL ENERJİ ZİRVESİNE ÇIKMAYI BAŞARDIJEOTERMAL ALANLARIN DAĞITIMI

MB HOLDİNG, YEŞİL ENERJİ ZİRVESİNE ÇIKMAYI BAŞARDI

Türkiye de ki ilk Jeotermal Enerji Santralini kurma unvanına sahip olan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat konuşmasında Jeotermal yatırımlarda dikkat edilmesi gereken önemli konulara değindi.

Balat, “Jeotermal alanların firmalara dağıtımı yapılırken çok hassas bölünmüyor. Üretim yeriyle reenjeksiyon yeri arasındaki uyumsuzluk üretimin verimliliğini ve kaynağın yenilene bilirliğini olumsuz etkileyebilir” dedi. Arazi bölümünün yasalarla yapılması ve dikkatlice ele alınması gerektiğini de konuşmasına ekleyen Balat “Yüksek maliyetlerle satın alınan bu araziler de  reenjeksiyon yapılmasının jeotermal kaynağın yenilenebilir vasfının  sürdürebilmesi açısından çok büyük önem taşıdığını vurguladı.”

TEMİZ HAVA ÜRETİMİ

Bir diğer önemli konuya değinen Balat, “ Her iki enerji santralimiz den çıkan karbon gazları temizleyerek normal karbondioksit haline getiriyoruz. Böylece temiz havayı kirletmeden enerji üretimini sağlıyoruz.” dedi.

Muharrem Balat; Doğal kaynakların ticari amaçlarımız için hor kullanmamız gerektiğini aksi halde bu kaynakların yok olabileceğini kesinlikle unutmamız gerektiğini söyleyerek konferanstaki konuşmasını tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MB HOLDİNG, YEŞİL ENERJİ ZİRVESİNE ÇIKMAYI BAŞARDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin