MB HOLDİNG ZİRVE’DE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MB HOLDİNG ZİRVE’DE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilirlilik Akademisi İşbirliği ile hazırladığı Gaziantep enerji Zirvesi’nde MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat konuşmacı olarak katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen Gaziantep Enerji Zirvesi, yoğun katılımcı sayısı ile Şehitkamil Kültür ve Kongre salonunda düzenlendi. İnsanoğlunun yaşam kalitesini yükseltmek, enerji verimliliğini arttırmak ve yenilebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmasını sağlamak amacı ile 40’ a yakın şirketin katıldığı Enerji Zirvesi oldukça hareketli geçti.

Zirveye  konuşmacı olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, SA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)Yönetim Kurulu Üyesi, Abdullah Tancan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Müdürü Katalin Zaim ile Yenilenebilir enerji hakkında birçok bilirkişi katıldı.

BALAT; ‘’2020’DE KURULU GÜÇ 1000 MWe OLACAKTIR.’’

Türkiye de ki ilk Jeotermal Enerji Santralini kurma unvanına sahip olan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat konuşmasında şirketlerinden MEGE’nin Jeotermal yatırımlarına nasıl başladığını ve hangi aşamada olduklarını aktardı.

Balat, “Gaziantep hep ilkleri yapmakta çok mahir. İş dünyamızda birçok yenilik var.Bizde MB Holding olarak birçok yeniliklere ve ilklere imzamızı atmış olduk. Jeotermal enerjiden elektrik üretimini özel sektör olarak ilk biz gerçekleştirdik. Bunun şerefine nail olduk ve Dora-1 santralini inşa ettik. Daha önceki senelerde özel sektöre enerji izni vermedikleri için kaç yıl boyunca doğal kaynaklarımız işletilememiştir ve yazık olmuştur. ’dedi.

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun bir videosunu katılımcılarla paylaşan Muharrem Balat; ’Bundan 10 yıl önce Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu Aydın Valisi idi.2006’da biz Aydın’da Dora -1 tesislerini hayata geçirince birçok gazeteci arkadaş ‘’Muhteşem Valinin Bayrağını Balat Taşıyor’’ diye manşet attılar. Ve ülkemizin jeotermal enerjisini enerjide kullanmaya başladık. Şuanda 158 MWe bir kurulum gücümüz var Türkiye’de.Bu 2015’te 500 MWe, 2020’de ise 1000 MWe’a kadar çıkacaktır. ’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MB HOLDİNG ZİRVE’DE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin