MBTG, GIDA WORLDFOOD FUARINDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MBTG, GIDA WORLDFOOD FUARINDA

MBTG ilk sınavını Türkiye’nin alanındaki en büyük ve en kapsamlı fuarı olarak bilinen 20. Uluslar arası Gıda Worldfood İstanbul Fuarına katılarak verecek.

Özel bir stantla fuara katılan MBTG fuar süresince makarna, bulgur, bakliyat ve Türkiye baslı bitkisel yağ başta olmak üzere hububat ve çeşitlerinin tanıtımı, yemeklerde ve hazır gıda ürünlerinden kullanımıyla ilgili çeşitli bilimsel ve teknik bilgilerde vererek tanıtım startını verecek.

TİM’e bağlı olarak faaliyet gösteren Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektöründe kurulan ve sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen, Başkanlığını Ahmet Tiryakioğlu’nun, Başkan Vekilliğini Şahin Batallı’nın yaptığı Makarna Bulgur Bakliyat Ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) hazırlıklarını tamamlayarak ilk sınavını 20. Uluslararası Gıda Worldfood Istanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında verecek. 6-9 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan fuara özel bir stantla hazırlanan MBTG fuar süresince bulgur, makarna, bakliyat ve bitkisel yağ ürünlerinin tanıtımını yaparak bu ürünlerle yapılan yemekleri konuklarına ikram ederek Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasında da önemli rol oynayacak.

Sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Gurubu araştırma ve geliştirme çalışmalarınıtamamlayarak tanıtım faaliyetleriyle ilgili ilk adımı 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında açılacak özel stantla tanıtım startını verecek. Fuar süresince makarna, bulgur, bakliyat ve Türkiye baslı bitkisel yağ  başta olmak üzere hububat ve çeşitlerinin tanıtımı, yemeklerde ve hazır gıda ürünlerinden kullanımıyla ilgili çeşitli bilimsel ve teknik bilgilerde verilecek. Fuar süresince kurulacak olan özel mutfakla konuklara bu ürünlerden yapılan ve Türk Mutfak Kültürünün önemli yemekleri arasında yer alan bir çok yemekte ikram edilecek. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu yaptığı açıklamada ürünlerin dünya piyasalarındaki satış payının arttırılması yönünde önemli tanıtım faaliyetleri yapılacağına dikkat çekerek “2023 ihracat hedeflerine ulaşabilmek, sektörümüzle ilgili ürünlerin dünya piyasalarında bilinen, talep gören ürünler haline getirilmesini sağlamak, ihracat yapılan ülke sayısınıarttırmak amacıyla bir dizi faaliyetler gerçekleştireceğiz. Uluslar arasıfuarlara katılarak ürünlerimizin tanıtımını sağlayacağız. Siz dünya piyasalarında bilindiğiniz ölçüde ticaret yapabilirsiniz. Yapılacak tanıtımlar aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı olacaktır. Tanıtım gurubumuzun kurulmasının ardından oluşturduğumuz kurul çeşitli araştırmalar yaparak en iyi tanıtım şekillerini ve 2012-2013 yılları içerisinde yapılacak olan faaliyetlerin yol haritasını çizdi. Hazırladığımız eylem palınıyla ilgili gerek TİM gerekse Ekonomi Bakanlığımızdan da gerekli destekleri aldık. Bundan sonra elimizden gelenleri fazlasıyla yaparak dünya piyasalarındaki ticaret hacmimizi arttıracağız. MBTG’nun ilk faaliyeti 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında açacağıözel stantla gerçekleştirecektir. Bulgur,bakliyat, makarna ve bitkisel yağ başta olmak üzere bütün hububat ve bakliyat ürünlerinin tanıtımı, insan sağlığına yararları ve bu ürünlerin yemeklerde kullanımıyla ilgili bilimsel veriler konuklarımızla paylaşılacak, tanıtım gurubumuza bağlı aşçılar tarafından özel olarak hazırlanan yemekler ikram edilecektir ”dedi.Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu sektörde faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birliği’nin Yönetim Kurullarının ve İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu’nun önerisi, 2011 yılı Nisan ayı içerisinde yapılan Birlik Genel Kurullarında alınan kararlar ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin uygun görüşüne istinaden Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlık Makamı’nın 04.04.2012 tarihli Onayı ile kurulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MBTG, GIDA WORLDFOOD FUARINDA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin