MBTG ROTAYI DUBAİ GULFOOD’A ÇEVİRDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MBTG ROTAYI DUBAİ GULFOOD’A ÇEVİRDİKısa adı MBTG olan Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Ahmet Tiryakioğlu Başkanlığında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde toplanarak önemli kararlara imza attı.

25-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dubai Gulfood Fuarı ve 5-8 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Japonya Foodex Fuarına katılacak olan Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu’nun bu fuarlarda yapacağı etkinliklerde masaya yatırıldı.

2023 ihracat hedeflerinin yakalanmasının desteklenmesi amacıyla Türkiye İhracatçı Meclisi tarafından kurulan tanıtım grupları arasında önemli bir yeri bulunan ve 2012 yılı tanıtım çalışmalarıyla dünyanın ilgisini çeken MBTG 2013 yılında gerçekleştirilecek faaliyetleri görüşmek üzere Ahmet Tiryakioğlu Başkanlığında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde toplandı. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Yardımcısı Şahin Batallı, Muhasip Üye Abdurrahman Avcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selami Memiş, İbrahim Sarı, Mehmet Karakuş, Salih Özmen, Çalışma Grubu Başkanı GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr Mustafa Bayram, GAİB Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Kutlu, Şef Bülent Kayalı ve Tuluad Ajans yetkililerinin de katıldığı toplantıda önemli kararlara imza atıldı.

Toplantıda, Tanıtım Grubu’nun gündeminin ilk sıralarında yer alan 25-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dubai Gulfood Fuarı ve 5-8 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Japonya Foodex Fuarı için son hazırlıklar gözden geçirildi ve ürünlerin bu fuarlarda en iyi nasıl tanıtılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, MBTG’nin ürünlerinin tanıtımının daha etkili şekilde yapılabilmesi için anlaşılması düşünülen Halkla İlişkiler (PR) Ajansı belirleme çalışmaları kapsamında açılmış olan yarışma gerçekleştirildi.

Toplantıda alınan kararlar uyarınca, MBTG faaliyetleri kapsamında, Dubai’de bir kokteyl düzenlenerek hem Arapça konuşan coğrafyadan önemli işadamları hem de fuarda standı bulunan diğer ülkelerden işadamları ağırlanarak onlara Türk ürünleri tanıtılacaktır. Japonya Fuarı’nda ise konusunda uzman Türk aşçıların yanı sıra Japon aşçıların katkısıyla Türk yemeklerinin Japon kültürüne adapte edilmesi sağlanacaktır.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “İhracatta ülke ve ürün bilinirliliğimizi attırma yönünde önemli çalışmalar yürüttüğümüz 2012 yılını başarılı bir şekilde sonlandırdık. 2012 yılı içerisinde MBTG yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalar yürütmüş olup sektörümüzle ilgili uluslararası fuarlara katılarak makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların tanıtımını yaparak bu sektörlerle ilgili gerek üreticilerimizin gerekse ihracatçılarımızın yolunu açtığımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

Tiryakioğlu ayrıca 2013 yılında bu faaliyetlerini daha da yoğunlaştıracaklarını belirterek, “Dubai ve Japonya Fuarlarında ilgi çekici etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca ürünlerimizin tanıtımının daha iyi yapılması amacıyla bir Halkla İlişkiler Ajansı belirleyerek ürünlerimizin ve faaliyetlerimizin daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayacağız. Bu çabalarımızın Türk gıda ürünlerinin ihracatını ciddi oranda artıracağına inanıyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MBTG ROTAYI DUBAİ GULFOOD’A ÇEVİRDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin