MEKTUP YAZDILAR HAYALLERİNE KAVUŞTULAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEKTUP YAZDILAR HAYALLERİNE KAVUŞTULAR Gaziantep’e geldiği günden beri yaptığı çalışmalar ve özellikle çocuklarla yakından ilgilenerek eğitimlerine devam etmeleri için bütün imkanları seferber ederek herkesin gönlünde taht kuran Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, yaz döneminde de boş durmuyor.

Okulların yaz tatilinde olmasına rağmen, kendisine mektupla, mail ve telefonla ulaşan çocukların isteklerini yerine getirerek onları sevindirmeyi ihmal etmiyor.

Kaymakam Turan, eşi Nihal Turan, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat ve Mütevelli Heyeti üyesi Hüseyin Bozkurt ile birlikte Ramazan Bayramı öncesi kendisine mektup yazarak ulaşan çocukları evlerinde ziyaret ederek hem aileleri ile tanışma ve sohbet etti, hem de çocukların kendilerinden istediği bilgisayar, kitap ve ev eşyalarını takdim ederek bayram sevincini ikiye katladı.

YENİ DOĞAN KARDEŞİ İÇİN BEŞİK İSTEDİ

Kaymakam Uğur Turan’a mektup yazarak yeni doğan kardeşi için maddi imkansızlıklardan dolayı ailesinin alamadığı Beşik isteyen Berivan Turan’ın bu isteğini yerine getirdi. Ailesiyle birlikte Siir’ten göç ederek Gaziantep’te 13 kardeşi ile birlikte yaşamanı sürdüren Berivan Turan’ı, Barak Mahallesindeki baba evinde ziyaret eden Kaymakam Uğur Turan aile üyeleri ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Berivan Turan’ın yeni doğan kardeşi için istediği beşiği ve diğer kardeşleri için istediği kitapları takdim eden Kaymakam Turan, bunun karşılığında ise çocuklardan çok çalışmalarını, eğitimlerini aksatmamalarını, vatana millete faydalı birer insan olmak için çaba harcamalarını istedi.

MEKTUP YAZDILAR HAYALLERİNE KAVUŞTULARBİLGİSAYARLARINA KAVUŞTULAR

Kaymakam Uğur Turan’a mektup yazarak derslerinde yardımcı olması için ailelerinin maddi imkansızlıklar nedeniyle alamadıkları bilgisayar isteyen 6 çocuklu Özkan ailesinin kızı Feride Özkan ve 2 yıl önce babasını bir iş kazasında kaybeden Melisa Urul’un bu istekleri yerine gelince bayram sevincini erken yaşadılar.

Babası seyyar satıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Feride Özkan, yazdığı mektupta, derslerinde yardımcı olmak ve bazı ödevlerini yapmak için bilgisayara ihtiyacı olduğunu, ailesinin bu isteğini yerine getiremediğini, internet cafelerin ise güvenlik olmadığı için gidemediğini belirterek Kaymakam Turan’an bu konuda yardım istedi. Mektubu okuyan Turan hemen talimat vererek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile bilgisayarın temin edilen bilgisayarı alarak Feride Özkan’ın yaşadığı Yeşilkent Mahallesi’ndeki evine gitti.

Burada aile üyeleri ile sohbet edip çay içen Turan, Özkan’a bilgisayarını ve kendisine yardımcı olması için bazı kitapları teslim etti.

MELİSA’NIN BAYRAM SEVİNCİ İKİYE KATLANDI

Kaymakam Turan, daha sonra babasını iki yıl önce geçirdiği iş kazasında kaybeden ve Cumhuriyet Mahallesi’nde annesi Perihan ile birlikte oturan Melisa Urul’un evine gitti. Geçtiğimiz eğitim yılını takdir belgesi ile tamamlayan Melisa Urul’un karnesini ve takdir belgesini inceleyen Turan, böyle başarılı bir öğrencinin isteğine kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını ve yazdığı mektupla Melisa’nın istediği bilgisayarı temin ederek getirdiklerini ifade ederek,” Melisa derslerinde son derece başarılı bir öğrenci. Bize mektup yazarak  derslerinde yardımcı olması için bilgisayar istedi. Elbette o’nun bu isteğini geri çevirmemiz mümkün değildi. Hemen temin ettik ve bayram öncesi de teslim ederek Melisa’nın iki bayramı birlikte yaşamasını sağladık” dedi.

Çocukların yüzlerinin gülmesi ve derslerinde başarılı olarak bu vatana ve millete faydalı birer insan olarak yetişmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Kaymakam Turan,” Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar geleceğin, doktorları, mimarları, Milletvekilleri, Bakanları, Başbakanları Cumhurbaşkanları olacaklar. Onların iyi yetişmeleri için biz elimizden geleni yapıyoruz. Sadece evlerine gitmiyoruz, istedikleri zaman yanımıza gelebiliyorlar. Bize mektupla, mail yoluyla ve telefonla her an ulaşabiliyorlar. Bizim gönlümüz ve kapımız her zaman onlara açık” diye konuştu.

Eğitim döneminde sık sık okullara da gittiğini, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte İstiklal Marşı söyleyip okulu gezdiklerini de sözlerine ekleyen Turan,” Geldiğim günden beri ilçemizdeki tüm okulları gezdim. Bazılarına defalarca gittim, Öğrencilerimizle konuşuyoruz, onları dinliyoruz, sorunları tespit ediyoruz. Öğretmenlerimizi dinliyoruz ve Kaymakamlık olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin bu sorunlarına çözüm bulmak için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MEKTUP YAZDILAR HAYALLERİNE KAVUŞTULAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin