Meralarda 11 yeni su kuyusu açılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şahinbey İlçesinde yoğun olarak hayvancılık yapılan mahallelerde, mera alanlarındaki hayvanların su ihtiyacını karşılanması ve ot kalitesini arttırmak için meraların gübrelenmesini içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Vali Davut Gül, protokol imza töreninde meraların verimli bir şekilde kullanılarak düzenli olarak ıslah edilmesinin önemine değindi.

Hayvancılık ve gıda üretiminde girdi maliyetlerinin düşmesinin önemini vurgulayan Gül, “Girdi maliyetleri içerisinde en önemlisi meraların verimli bir şekilde kullanılarak düzenli bir şekilde ıslah edilmesi. Burada hayvanların en önemli iki ihtiyacı ot ve su. Aslında meraları ıslah ederken hem ot ihtiyacını hem de meraya giden hayvanın su ihtiyacını temin edeceğiz. Bunun güneş enerjili olarak çalışması da maliyet açısından sürdürülebilir bir hal alıyor” ifadelerini kullanarak, tarım, hayvancılık, eğitim gibi pek çok alanda üzerinize düşeni fazlasıyla yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. 11 kırsal mahallede bereketli helal kazançlar diledi

Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun hayvan ve tarıma yönelik katkıları için teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayvancılık ve tarımı geliştirmek adına önemli adımlar atıldığını dile getirerek, “Hayvanlar yazın meralarda özellikle su sıkıntısı yaşıyorlar. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile belirlediğimiz 11 tane merada kuyu çalışması başlatacağız. Buralarda kuyu açarak güneş enerjisi ile de su çıkartarak orada yalaklar ve deposu ile birlikte çiftçimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca meralarda gübrelemek sureti ile orada otların daha hızlı daha güzel çıkmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Daha önce Vali Gül’ün destekleri ile 15 farklı yerde kuyu açıldığını hatırlatan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ise Şahinbey Belediyesi’nin destekleri ile 11 ayrı yerde tekrar kuyu açılacağını belirtti. Ayrıca Şahinbey bölgesinde bulunan bütün köylerde ihtiyacı olduğu kadar bütün meralarda ıslah amaçlı gübre kullanılacağını söyledi.

Konuşmalar sonrasında taraflar arasında imzalar atıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meralarda 11 yeni su kuyusu açılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin