MERİNOS’TAN İSTİHDAMA KATKI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MERİNOS’TAN İSTİHDAMA KATKIEndüstriyel Dokuma Kursunu bitiren kursiyerler Merinos’ta işe başladı.

Merinos Halı, Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve İş-kur ortaklığı ile yapılan Endüstriyel Dokumacı yetiştirme projesi kapsamında düzenlenen belge dağıtım törenine Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu,Nacı Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Civan, İşkur Müdürü Siraç Ekin ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen törende belge alan tüm kursiyerler Merinos’ta işe başladı.

Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan Endüstriyel dokumacı yetiştirme projesi kapsamında belge alan 27 kursiyer Merinos halıda işe başladılar. Okul ve sanayi işbirliğini geliştirmek, sektöre kalifiye ve bilinçli eleman kazandırmak amacıyla hazırlanan ve 4 ay süren projede kursiyerler Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulunda teorik ve Merinos Halı da pratik eğitim alarak belge almaya hak kazandılar. Kursa katılan 27 kişinin tamamı Merinos Halıda işe başladı. Belge töreninde bir konuşma yapan Merinos Halı Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Erdemoğlu “Merinos olarak Gaziantep ve Türkiye halı sektörüne yaptığımız katkılar herkes tarafından bilinmektedir. Sektöre kalifiye eleman kazandırmada önemli bir proje olan iş-kur-üniversite-sanayici işbirliğinin örnek bir çalışmasını tamamladık.Bu proje 1,5 ay teorik 2,5 ayda Merinos tesislerinde pratik olmak üzere toplam 4 aylık bir mesleki eğitimi kapsamaktadır.Bu eğitim sonunda 27 arkadaşımız eğitimi başarıyla tamamlamış ve sertifikalarını alarak Merinos halı’da işe başlamışlardır.Sektöründe dünya lideri olan Merinos, sadece Türkiye de değil Dünya’nın diğer ülkelerinde de başarılı çalışmalarına devam etmektedir.Rusya’daki fabrikamız tam entegre olarak üretimine büyüyerek devam etmektedir. Çin’deki yatırım ve üretim çalışmaları hız kazanmıştır. Merinos halı olarak her alanda olduğu gibi mesleki eğitim konusunda da sektörümüzde öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Proje ortağı Naci Topcuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Civan, üniversite sanayi işbirliğine özel bir örnek olan Endüstriye Dokumacı yetiştirme projesinin başarı ile tamamlandığına dikkat çekerek” Okulumuz Türkiye’ye örnek bir konumda olup Organize sanayi bölgesinde kurulmuş tek okuldur. Yaptığımız çeşitli projelerle sanayimize elemanlar yetiştirmekteyiz. Proje kapsamında belge alan tüm kursiyerler hemen işe başlamakta ve kalifiye eleman sıkıntısı çeken sektörlere katkı sağlamaktayız. Projeye katkılarından olayı Merinos Halı yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MERİNOS’TAN İSTİHDAMA KATKI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin