MESPA TÜRKİYE’ye ve GAZİANTEP’e değer katmaya devam ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

mespa-dikey-koltukSon olarak Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen “2015 Gaziantep’in Yıldızları” ödül töreninde (3) ayrı dalda ödüle layık görülen Mespa Sağlık A.Ş. Gaziantep ve Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor.
Mespa Sağlık Mlz.A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Mehmet Polat ile Mespa A.Ş.’nin kuruluşu, bu günlere gelişi ve hedefleri hakkında konuştuk.

Mespa A.Ş.’nin kuruluşu ve bugünlere gelişi hakkında kısa bilgi verir misiniz? 

İş hayatıma çok küçük yaşlarda endüstriyel soğutucu ürünler üreterek başladım , uzun yıllar bu işle uğraştıktan sonra ,  1996 yılında radikal bir karar ile Gaziantep’de hatta Türkiye’de bile çok yaygın olmayan sağlık sektörüne girme kararı alarak şahıs şirketi olarak MESPA’yı kurduk.1999 yılında da A.Ş olduk. Aslında bu çok büyük bir riskti ancak Hedefimiz ilkleri gerçekleştirebileceğimiz bir sektörde yer almak ve ülkemize katma değer sağlamaktı. İlk olarak küçük bir atolyede  kliniklere massif ürünler imal ederek yola çıktık.Öncelikli olarak Gaziantep içinde ki hastane ve kliniklerden başlayan satış sahası Mespa ürünlerinin hemen hemen her şehir ,hastane ve kliniklerde mevcut hale gelmesini sağladı. Daha sonra yurt dışına açıldık. Ve çok şükür bugün bugünlere geldik. Şuanda Mespa A.Ş bugün endüstriyel atılımları ile bilinen ve sektöre yön veren bir firma konumundadır.

Mespa A.Ş.’yi marka yapan felsefe nedir? 

MespaA.Ş’yi marka yapan felsefesi kesinlikle vizyonudur. Mespa  80m2’lik kiralık bir atölyede kurulmuş çok genç bir firma iken , şuanda 10,000 m2 kapalı alanda ,ileri teknoloji kullanarak endüstriyel üretim yapan 65’den fazla ülkeye ihracat yapan bir firmadır. MESPA’nın o gün basit bir kaynak makinesine ayıracak bütçesi yoktu ama daha önemli bir şeyi vardı, vizyonu… Biz bundan 20 yıl önce marka olmanın değerinin bilincindeydik ve hep bunu bilerek hareket ettik. Yeri geldi sermayemizin 2,5 katıyla tanıtım ve pazarlama materyalleri hazırladık , büyüme sürecimizde sermayemizin çok büyük bir kısmını hem markalaşmaya hemde Ar-ge ye ayırdık.Çoğu zaman Ar-ge’ye  sermayemizin üzerinde bütçeler ayırdık, Ancak hep şuna inandık ; Eğer nitelikli,kaliteli,tasarımı bize ait, yenilikçi , katma değeri yüksek ürünler geliştirirsek, biz bunları dünyaya satarız.NitekimArge ve inovasyon odaklı vizyonumuz sayesinde bugün 65’den fazla ülkede ve yüzlerce hastanede MESPA ürünleri kullanılıyor.

Mespa A.Ş.’nin AR&GE çalışmaları ve ürün portföyü hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Mespa A.Ş Gaziantep’de Ar-ge yi en doğru ve sistemli şekilde yürüten firmaların başında geliyor. Standartların dışına çıkarak ürünlerinde inovatif fikirleri ortaya çıkarabilen bir yapıya sahip. Gerek tasarım,gerek mühendislik aşamalarında son derece sistemli ve akıcı çalışıyoruz. Aynı zamanda medikal ekipmanlar sektöründe daha rekabetçi ürünler tasarlamak ve pratik çözümler geliştirmek Ar-Ge departmanımızın en önemli misyonudur.

Ürün Portföyümüz; Elektronik ve Manuel Yoğun bakım ve hasta yatakları- Sedyeler-Medikal Arabalar-Doğum Koltuğu ve Doğum yatakları-Jinekoloji Muayene masaları-Kan alma koltukları-Hasta transferleri-Komodin-Yemek masası-muayane divanları-refakatçi koltukları gibi bir çok hastane ekipmanlarından oluşmaktadır.

TÜBİTAK destekli Fonksiyonel Doğumu Kolaylaştıran Doğum Koltuğu Vertical  ile Arge ödülü aldınız. Ürünle ilgili detaylı bilgi verir misiniz?

Mespa A.Ş, sektöründe devrim olabilecek bir doğum koltuğu geliştirdi. Literatüre girmeye aday olan dikey doğum koltuğu,çok yakında tüm dünyaya yayılacak. Evet, dikey doğum koltuğu dünyada bir ilk ve yeni bir buluş. Tarihe bakacak olursak, anne adayları aslında geçmişte oturarak ya da çömelerek doğum yapmışlar. Modern tıp ile birlikte yatay doğuma geçilmiş. Yatay doğum sadece hekimin kontrolünü sağlarken, maalesef anne adayının kontrolünü sağlayamıyor. Yatay doğumun zorluğu zaten hekimler tarafından da dile getiriliyordu. Yaptığımız araştırmalar neticesinde dünyada dikey doğumu savunan çok sayıda kitap ve makale yayınlandığını gördük. Sancıların ve kesi riskinin azaldığı bir yöntem olması ve dünyada üretilmeyen bir ürünü Türkiye’de ve Gaziantep’te üretme fikri bizi heyecanlandırdı. Yaklaşık iki yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından dikey doğum koltuğunu geliştirmeyi başardık.İlk olarak 26-29 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul-Tüyap tarafından düzenlenen Expomed 2015 fuarında lansmanını yapmış olduğumuz ürünümüz büyük ilgi gördü.

Dünyada ve ülkemizde artık birçok hekim dikey doğuma geçmek istiyor ama dünyada böyle bir ürün yok. Bu proje Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman ile birlikte geliştirildi ve 6 Türk mühendis tarafından tasarlandı.  TÜBİTAK destekli koltukta, sırtınız dik konumda oluyor. Isıtıcı modülle vücudunuzun sıcaklığı korunuyor ve aynı zamanda koltuğun masaj yapma özelliği de bulunuyor.

 

Multi fonksiyonel bir ürün. Jinekolojik muayene de rahatlıkla yapılıyor. Dikey Doğum Koltuğu sayesinde doğum sürecinde; anne ve bebek daha rahat ederek doğum kolaylaşıyor. Annenin dikey duruş ve squat (çömelme) pozisyonuna imkan veren koltuk, pelvisi kolaylıkla esneteceğinden kesi riskini de azaltıyor. Dikey doğum koltuğu ile “çatala bağlanma korkusu” kalmayan annenin tüm konforu da düşünülmüş olduğundan bedeni gevşeyerek ağrıları da en az seviyeye düşüyor, doğum süreci hızlanıyor ve doğal doğum şansı artıyor. Doğum sürecinde uygulanan tüm tetkikler, oturduğunuz yerden rahatlıkla takip edilebiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’de zaten doğumla ilgili bölümlerinde “Anne özgür olmalı” der. Bu ürün literatüre girecek. Bizim öngörümüz o yönde. Nasıl ki modern tıp ile birlikte yatay doğum metodu Amerika’dan Avrupa’dan sonradan bize geldiyse, dikey doğum yöntemi de Türkiye’den dünyaya yayılacak. Bu koltuk dünyada kendi sektöründe bir devrime neden olacak.

 

Sağlık malzemeleri üretimi anlamında Türkiye hangi konumdadır?

 

Ülkemizde son yıllarda sağlık ekipmanları üretimde ciddi gelişmeler yaşanıyor. Eskiden tümüyle dışa bağımlı olan yapı, iç piyasaya yüzünü dönmeye başladı. Yıllarca pahalı ithsl ürünlere muhtaç bırakılan sağlık sektörü, artık ülke içinden de tümüyle olmasa bile talebinin büyük bir kısmını karşılıyor.Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan bu üretimlerin giderek artmasını umut ediyorum. Gaziantep’de bu işi ciddi anlamda yapan tek firma olmak bizi elbette gurulandırıyor. Halı ve daha çok tekstilden adından sıkça söz ettiren şehrimize ve ülkemize böyle bir kazanım sağlamak bizim için onur verici.

 

Mespa A.Ş.’nin müşteriye bakış açısı ve satış sonrası sunduğu hizmetlerden bahsedebilir

misiniz?

 

Firmamız için aslolan şey ürünü satmak değil ,ürün sonrası hizmeti zamanında ve doğru şekilde müşteriye ulaştırabilmektir. Müşterilerimize biz her zaman bir çözüm ortağı gözüyle bakmış ve bu şekilde hizmet vermeye çalışmışızdır. Ürünlerimiz 2 yıl garantili olup , 10 yıla kadar teknik destek hizmeti sağlamaktayız. Türkiye’nin her yerine ulaşabilen ve hatta yurtdışına bile teknik destek hizmeti sağlayan bir firmayız.

 

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde 3 dalda ödüle layık görüldünüz. Önümüzdeki dönemde ödüllerin devamı gelecek mi?

 

Öncelikle böylesine yoğun katılımlı bir ödül töreni düzenleyen , bizimde üyesi olmaktan gurur duyduğumuz Gaziantep Sanayi odasının tüm çalışanlarına ve Sayın başkanımız Adil Konukoğlu’na teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Evet 3 farklı dalda ödüllerimizi aldık.

 

Arge ve inovasyon Faydalı model

Türkiye’nin En hızlı büyüyen 100 firması

dallarında.

Ödüllerimizin devamı artarak gelecek inşallah.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MESPA TÜRKİYE’ye ve GAZİANTEP’e değer katmaya devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin