“METE SEZGİN’İN 50’NCİ YILI”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ressam Mete Sezgin’in, Sanko Sanat Galerisi’nde 23 Mart’ta açtığı Mete Sezgin’in 50’nci Yılı” temalı 20’nci kişisel sergisi, 13 Nisan’a kadar gezilebilecek. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi olan Sezgin, 50 yıldır resim yaptığını ve 150’den fazla grup ve karma sergiye katıldığını söyledi.

Sezgin, 20’nci kişisel çalışmasında, akrilik tekniğiyle hazırladığı 20 eserini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturduğuna vurgu yaparak, sanatında 30 yılının bu sergisinde yer aldığının altını çizdi. 

Resmi, mesleği ve işi olmasının yanında, “beni ben yapan” diye tanımlayan Sezgin, resmi her zaman için iletişim aracı olarak düşündüğünü kaydetti. 

“METE SEZGİN’İN 50’NCİ YILI”

Her kesimden dikkatli gözlerin, resimlerinde rahatlıkla alabilecekleri pek çok şey bulabileceğini anlatan Sezgin, “Kodlanmış görsel şifreleri herkes çözebilir. Renkse rengin uyumu ve armonisi, desense sağlamlığı ve orantısı kompozisyon, denge ve hiyerarşide resmin değerlerine kesinlikle özen gösterilmeli” diye konuştu. 

Baba tarafından Gaziantepli olduğunu ve 50’nci yılını özellikle baba toprağında değerlendirmek istediğini ifade eden Sezgin, bu arzusunu yerine getirmesinde sergiye ev sahipliği yaparak yardımcı olan Sanko Ailesine teşekkürlerini sundu. 

Mete Sezgin’in, Sanko Sanat Galerisi’ndeki resim sergisi, 13 Nisan 2017 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

SANATÇI

Kütahya Tavşanlı’da 1 Mayıs 1948’de doğan sanatçı, 1965 yılında Ortaklar Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. İki yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra girdiği Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden 1970 yılında mezun olan sanatçı, 1978’e kadar liselerde öğretmenlik yaptı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Ana Sanat Dalında 1978 yılında göreve başlayan sanatçı, 2012’de emekliye oldu ve halen çalışıyor. 

Çok sayıda ulusal ve uluslararası resim yarışmasında danışman ve jüri üyesi olan ve  çalıştaylarda yer alan Sezgin’in Türkiye, Almanya ve Bulgaristan’da özel ve resmi kurum koleksiyonlarında resimleri de bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“METE SEZGİN’İN 50’NCİ YILI”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin