Metro HORECA Festivali GAZİANTEP’te

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metro HORECA Festivali GAZİANTEP’teMetro Toptancı Market’in gastronomi profesyonelleriyle yerel değerleri ve profesyonel müşterilerine sunduğu çözümleri buluşturmak amacıyla

Türkiye çapında düzenlediği HORECA Festivali devam ediyor.

20 Nisan’da Samsun’dan yola çıkan Metro HORECA Festivali, dördüncü durağı olan Gaziantep’te yerel değerlerle profesyonelleri bir araya getirdi.

Metro Toptancı Market, Türkiye’de faaliyete geçtiği günden bu yana “profesyonellerin güçlü iş ortağı” olmak hedefiyle gerçekleştirdiği etkinliklere HORECA Festivali ile devam ediyor. 20 Nisan’da Samsun’da başlayan festival kapsamında, Metro mağazalarının bulunduğu şehirleri ziyaret edecek Metro HORECA Festivali’nin dördüncü durağı Gaziantep oldu.

27 Nisan’da Gaziantep mağazasında gerçekleştirilen şeflerin, Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu aşçılık bölümü ile Gaziantep Üniversitesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrenci ve hocalarının ziyaretçi olarak katıldığı ve hotel, restoran ve cafe işletmelerinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, Metro’nun profesyonellerin hayatını kolaylaştıracak çözümleri tanıtıldı.

Festival kapsamında Bocuse d’Or Şefi Volkan Karataş tarafından mağaza içerisinde yer alan mobil mutfakta tadım aktiviteleri gerçekleştirildi. Şef Karataş, Taze Rezene Çorbası, Erzincan Tulum Peynirli Brushcetta, Domates Mücveri, Nar Ekşili Tütsülenmiş Firik Salatası gibi yerel lezzetlerle harmanlanmış yemekler hazırlayarak, konuklarına ikram etti.

Metro’dan yerel üreticilerle profesyonelleri buluşturan bir platform…

Metro HORECA Festivali’nde, Antep fıstığının da bulunduğu Anadolu’nun farklı yörelerinden Metro raflarına taşınan 52 coğrafi işaretli ürün tanıtılıyor. Metro ve yerel üreticiler, bu ürünlerin mutfaklara daha fazla lezzet katması için profesyonellerin fikirlerini dinliyor.

Cenk Gürbüz: “Metro, işinize lezzet katıyor”

Metro Toptancı Market Gaziantep Mağazası İşletme Müdürü Cenk Gürbüz, “Metro olarak yerel değerleri koruyan ve sahip çıkan bir anlayışla çalışıyoruz. Hem ülkemizde yetişen ürünlere dair bir lezzet haritası oluşturmak hem de yerel üreticiyi desteklemek amacıyla ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ projemizi yürütüyoruz. Gerek amatör gerekse profesyonel mutfaklarda daha fazla yerel ürün yer alsın diye çalışıyoruz. Bununla da yetinmiyor, Türkiye’nin yerel lezzetlerini dünyaca ünlü ‘yıldızlı’ şeflerin mutfağına sokmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği’nden tescil almış tek coğrafi işaretli ürünümüz olan Gaziantep baklavasıyla birlikte ülkemizin diğer yerel değerleri için de destek vermeye devam edeceğiz. Bizim anlayışımıza göre iyi malzeme olmadan iyi yemek olmaz. İşte bu anlayış doğrultusunda tam bir ay boyunca Türkiye’yi gezmek üzere yola çıkan Metro HORECA Festivali’nin bugünkü durağı Gaziantep oldu. Şehrimizdeki hotel, restoran ve cafe işletmecileriyle birlikte keyifli bir festival yaşadık” diye konuştu.

İlk olarak Samsun, Ankara ve Adana’da profesyonelleri ağırlayan Metro HORECA Festivali Kayseri (28 Nisan), Konya (30 Nisan), Alanya (4 Mayıs), Antalya (5 Mayıs), Denizli (6 Mayıs), Bodrum (7 Mayıs), Gaziemir/İzmir (8 Mayıs), Eskişehir (11 Mayıs), Nilüfer/Bursa (12 Mayıs), Kağıthane/İstanbul (13 Mayıs) ve Kozyatağı/İstanbul (14 Mayıs) ile devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Metro HORECA Festivali GAZİANTEP’te

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin