MEVLANA’nın doğum günü kutlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEVLANA'nın doğum günü kutlandıGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen Mevlevi Ayin-i Şerifi programında Hz. Mevlana’nın 807’nci doğum yıl dönümü çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Mehmet Fatih Çıtlak’ın mesnevi sohbeti ile başladı. Mevlana’nın yaşam tarzı ve hayatından örnekler veren Çıtlak, böyle din adamlarının İslam dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programdaki konuşmasında, Hz. Mevlana’yı rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Hz. Mevlana’nın, huzur ve barışı temin edebilmenin yolunun yalnızca ekonomik olmadığını yüzyıllar öncesinden gösterdiğini ifade eden Şahin, onun öğretilerinin günümüz dünyasında daha da önem kazandığını vurguladı.

Dünyadaki ve toplumdaki barışın sadece ekonomik kalkınma ile olmadığını vurgulayan Fatma Şahin, büyük insan Mevlana’nın barış, sevgi ve dostluk öğretilerinin yabana atılmaması gerektiğine işaret etti. Şahin, “Hz. Mevlana’nın baktığı yerden bakabilmenin, gönül dili ile konuşabilmenin yolunu bulmalılar. Hacı Bektaş’ı Veli’nin, Yunus Emre’nin baktığı yerden bakmaları ve insanlara bu yönden yaklaşabilmeleri gerektiğini biliyoruz” diye konuştu.

MEVLANA'nın doğum günü kutlandıŞahin, Hz. Mevlana’nın doğum yıldönümünü kutlayarak insanların Hz. Mevlana’nın yolundan gitmeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

Törene, Mevlana Celaleddin Rumi’nin 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi ile kardeşi Ayşe Esin Çelebi Bayru da katıldı.

Başkan Şahin, programa katkılarından dolayı Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi’ye çiçek takdim etti.

Program, sema gösterisi ve dua ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MEVLANA’nın doğum günü kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin