MHP’DEN 51 UZMAN ERBAŞ İÇİN SORU ÖNERGESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP’DEN 51 UZMAN ERBAŞ İÇİN SORU ÖNERGESİ Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN; 30 Mart Yerel Seçimlerinden önce İslahiye Belediyesine atamaları yapılan 51 Uzman Erbaşın AKP’li yeni Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından işlerine son verildiği gerekçesiyle soru Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde canını ortaya koyarak yıllarca görev yapan Uzman Erbaş ve onların ailelerinin mağdur olmalarına neden olunduğunu belirterek, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması istemiyle 51 uzman erbaş’ın hangi gerekçelerle işlerine son verildiğini hakkında soru önergesi verdi. Yalçın yaptığı yazılı basın açıklamasında; AKP’li belediyeler, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde sürdürdükleri hukuksuz icraatlarına kaldıkları yerden devam etmektedir. İktidara ait belediyelerin halktan kopuk ve hukuk dışı uygulamalarına son örnek, İslahiye’de sergilenmiştir. İslahiye’nin eski Belediye Başkanı Malike Uludağ tarafından memur kadrosuna alınan 51 uzman erbaş, 30 Mart yerel seçimlerinde İslahiye Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Başkan Kemal Vural tarafından belediyeye alınmamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabi olarak çalışmakta iken sağlık sorunları veya yaş haddi gibi gerekçelerle görevleri sona eren 51 kişi, 30 Mart yerel seçimlerinden önce kadro talebiyle İslahiye Belediyesine başvurmuşlardır. Bunlar, 10.03.2014 – 13.03.2014 tarihleri arasında   5369 sayılı Belediye Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği açıktan atanmışlardır. Ancak İslahiye Belediyesinde çeşitli kadrolara atanan 51 personele seçimlerden sonra hiçbir görev verilmediği gibi, belediyenin çalışanlara sunduğu hiçbir imkândan yararlanmalarına da müsaade edilmemektedir.

MHP’DEN 51 UZMAN ERBAŞ İÇİN SORU ÖNERGESİUZMAN ERBAŞ VE AİLELERİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR

MHP’DEN 51 UZMAN ERBAŞ İÇİN SORU ÖNERGESİ

Ayrıca bu personele maaş hesapları açıldığı hâlde iki aydır maaş da ödenmemiş, aileleriyle birlikte mağdur duruma düşürülmüşlerdir. AKP’li yeni Belediye Başkanı Kemal Vural, “Bunlar benim memurum değil, kadroları da yok.” diyerek 51 yeni personeli hukuksuz olarak işten atmıştır. Hâlihazırda İslahiye Belediyesinde 145 norm kadro mevcuttur ve yeni Belediye Başkanı sadece az sayıda personelin çalışmasına izin vermiştir. Yeni yönetimin çok sayıda memur kadrosunu boş tutmak istemesinin arkasında, AKP’nin kadrolaşma ve devletin imkânlarını yandaşlara dağıtma çabası yatmaktadır. MHP olarak Gaziantep ve ilçelerindeki AKP’li belediyelerin hukuksuz icraatlarının takipçisi olacağız. İslahiye Belediyesinde işten çıkarılan 51 kişi başta olmak üzere hakları yenen vatandaşlarımıza destek verecek ve onları yalnız bırakmayacağız.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 30.04.2014

Edip Semih YALÇIN

Gaziantep Milletvekili

İslahiye eski Belediye Başkanı Malike Uludağ döneminde belediyede işe başlatılan 51 Uzman Erbaş’ın, işlerine yeni Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından son verilmiştir.

Bu uygulama, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde canını ortaya koyarak yıllarca görev yapan Uzman Erbaş ve onların ailelerinin mağdur olmalarına neden olmuştur.

Bu bilgiler ışığında;

  1. İslahiye Belediye Başkanlığı bünyesinde aylar önce işe başlatılan 51 Uzman Erbaş’ın işine son verildiği doğru mudur?
  2. Doğru ise seçim öncesi resmi bir şekilde işe başlatılan 51 Uzman Erbaş’ın görevine hangi gerekçelerle son verilmiştir?
  3. İşlerine son verme sürecinde gerekli tebligatlar yapılmış mıdır?
  4. İşlerine son verilen bu 51 Uzman Erbaşı işlerine yeniden iade etmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’DEN 51 UZMAN ERBAŞ İÇİN SORU ÖNERGESİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin