MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, “Kimse delegelerin aklını karıştırmasın”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, bir televizyon kanalında çağrı heyetinin belirlediği tarihe ilişkin yaptığı konuşmada “Muhalifler kara kara düşünüyor dediler. Biz karar kara düşünmüyoruz. Muhalefet açısından durum nettir. Çağrı heyetine verilmiş bir yetki vardır”  dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “Biz çağrı heyetine, hukuka ve mahkeme kararına uyuyoruz” diyerek MHP Genel Merkezine çağrıda bulundu.

“GELİN BU KURULTAYI AYRILIĞA DÜŞMEDEN HEP BERABER YAPALIM”

Oğan, “Biz çağrı heyetine daha doğrusu hukuka ve mahkeme kararına uyuyoruz. Mahkeme bizim için de geçerlidir Genel Merkez için de geçerlidir. Sayın Genel Başkanımız demedi mi ki biz mahkeme kararına uyacağız. Mahkeme kararıyla bir çağrı heyeti kurulmuşsa, çağrı heyetinin tespit edeceği tarihe de Genel Merkezimizin uyması lazım. Çağrı heyetine verilmiş bir yetki vardır.  Kaldı ki 15 gün önceden Kurultay yapma zorunluluğu tüzüğümüzde açık bir maddedir. Ayrıca şöyle bir gerekçe yoktur hiç kimse delegelerin kafasını karıştırmasın, efendim ondan sonra kararlar bize tebliğ edilecek, hayır efendim ondan sonra kararlar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına tebliğ ediliyor. Geçersizdir savı yanlıştır, doğru değildir. Genel Başkanın adına bir temsilci de katılabilir. Geçersiz olan bir şey vardır ki aynı gün içerisinde hem tüzük kurultayının hem de seçimli kurultayın yapılmasıdır. Biz Hukuk içinde kalınsın diye mücadele ediyoruz. Ancak genel merkezimizin son kararını anlamak mümkün değildir. Biz diyoruz ki çağrı heyetinin kararına uyalım. Çağrı heyeti 19 Haziran’ı açıkladı. 19 Haziranda tüzük kurultayını yapalım. Oturalım konuşalım. Ortamı germeye gerek yoktur. Bu kurultayı hep birlikte bir ayrılığa düşmeden yapalım. Sayın Genel başkanımıza ve genel merkez yönetimine çağrımdır, mahkeme heyeti hepimizi bağlıyor. Çağrı heyetinin 19 Haziran’da ki kurultayı buyursunlar gelsinler hep beraber yapalım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, “Kimse delegelerin aklını karıştırmasın”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin