MHP Kurultay dosyası Anayasa Mahkemesi yolunda

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay; MHP’nin kurultay dosyası kararını Anayasa Mahkemesine mi  taşıyor?

Yargıtay  MHPli bir delegenin kararı Anayasa Mahkemesi versin başvurusunu kabul ettiği iddia edildi.

MHP’li muhalifler tarafından mahkemeye taşınan, ancak yönetim tarafından ise Yargıtay’da temyize götürülen kurultay davasında yeni bir gelişme yaşandı. MHP’nin kurultay temyizini görüşen Yargıtay konuyu Pazartesi Anayasa Mahkemesi’ne havale etmesi bekleniyor.

HUKUKÇU KERİM YILMAZ HABERİ YALANLADI

Basın’a düşen bu haber üzerine Hukukçu ve eski Kahramanmaraş Milletvekili adayı Kerim Yılmaz sosyal medyadan yaptığı açıklamada haberin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.

MHP KONGRESİYLE İLGİLİ MEDYAYA DÜŞEN SON HABERLER ALDATMACADIR.

1-Ankara 12.SHM nin temyiz incelemesini yapan Yargıtay 18.H.D since verilmiş herhangi bir karar yoktur. Dolayısıyla Anyasa mahkemesine taşıdı haberleri külliyen yalan ve asılsız olup sıkışan genel merkezi kurtarmak için algı oluşturma amaçlıdır..

2-Olan şudur; MHP üst kurul delegesi birisi Yargıtay C.B.Savcılığına MHP nin kogresinin yapılıp yapılmayacağı konusunda dilekçe vermiştir. Onun alınmaması zaten imkansızdır kabul edilen talep değil sadece dilekçedir.

İçeriği ve yasal durum şudur;Delege Y.B.Savcılığından bu işi Anayasa mahkemesine götürmesini istemiştir. Bu dilekçe zorunlu olarak alınır ancak talebin kabulü imkansız yani anayasa mahkemesine taşınması dsözkonusu olamaz..
Ayrıntılı açıklmayı geç saatlerde yapacağım.
Şimdilik bunun bilinmesi ve bildirilmesini arz ederim.”

semih-yalcin

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN’DA YALANLADI

MHP Kurultay dosyasının AYM gönderildiği iddiasını yalanladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin taraf olduğu  haberleri Ankara 12’nci Sulh  Mahkemesi dosyasının temyiz incelemesini yürüten Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi tarafından, dava dosyasının Anayasa Mahkemesine gönderilmesine karar verildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yalçın, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MHP’nin taraf olduğu Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi dosyasının temyiz incelemesini yürüten Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi tarafından, dava dosyasının Anayasa Mahkemesine gönderilmesine karar verildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Yalçın, “Bilindiği kadarıyla, bir üst kurul delegesi tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru üzerine inceleme başlatılmış olup hukuki süreç devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP Kurultay dosyası Anayasa Mahkemesi yolunda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin