MHP’de kongre heyecanı başladı, Konuya ilişkin bakın kim ne dedi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Yargıtay’ın Kurultay kararını oy birliğiyle kabul etmesinin hemen ardından olağan üstü seçimli kongre yapılacağını duyurdu.

Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüzük değil seçimli kongreye gideceğini belirtti.

Yalçın, “Yargıtay 18. Hukuk Dairesi MHP’de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını oy birliğiyle onaylanmıştır. Başlangıçtan beri ifade ettiğimiz ve Sayın Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi MHP Yargı kararına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da saygıyla karışılıyoruz. Karar sonrasında tüzüğümüzün 63. Maddesinin Genel Başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak 26 Haziaran veya 30 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’ni olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Genel başkanımız bu kararı öncelikli olarak başkanlık divanına bilahare MHP Merkez Yönetim Kurulu’na taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da Kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır.63 maddenin 3 fıkrasına dayanak karar çıkartılacaktır. Tüzük kongresi değil seçimli kongre yapılacaktır” dedi.

 

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Yargıtay’ın MHP’nin olağanüstü kurultayına dönük onama kararı memnuniyet verici olarak nitelendirdi.

KORAY AYDIN, “DEMOKRATİK YOLLARDAN YÜRÜTÜLEN HAK ARAYIŞI SONUÇ VERMİŞTİR”

Koray Aydın twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle;

-Seçilmiş tek adam rejimine geçiş gündemdeyken ülkücülerin sergilediği mücadelesi son derece önemli ve anlamlıdır” dedi.

-Milliyetçilik ve demokrasiyi birbirinin ikiz kardeşi gören ülkücüler, milletimize büyük bir umut ve güven vermiştir.

Seçilmiş tek adam rejimine geçiş gündemdeyken, ülkücülerin sergilediği demokrasi mücadelesi son derece önemli ve anlamlıdır.

-Demokratik yollardan yürütülen bir hak arayışı sonuç vermiş ve bu örnek mücadele tarihe geçmiştir.

-Ülkemize, milletimize, MHP ve Ülkücü Hareket’e hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

SİNAN OĞAN, “GENEL BAŞKANIN İSTİFASI GEREKİR”

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan ise MHP’nin iktidar yolunu açacak olan bu kararın aziz milletimize ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Oğan, Seçimli Kurultay İçin Genel Başkan’ın İstifası gerektiğine dikkat çekerek MHP Genel Merkezi’nin mevcut tüzükle seçimli kurultaya gidemeyeceğini söyledi.

AKŞENER, “KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN”

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’de Yargı kararı ile onaylanan Olağanüstü Kongremiz hayırlı olsun diyerek konuya ilişkin Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında kurultay sürecini ve adaylığını değerlendireceğini söyledi.

-Biz Ülkücüler hukuk ve adalet arayışını, büyük bir olgunlukla göstererek hukuki haklarımızı almayı BAŞARDIK.

ÖZDAĞ, “KIRGINLIKLARI AŞTIK”

MHP Genel Başkan adayı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ Yargıtay’ın kurultay kararının MHP’si camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Yargıtay’dan olumlu bir karar çıktı. En önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan Yargıtay kararına saygı duyacaklarını ifade etmişti. Kurultayın kısa zamanda ve Demokratik Hukuk Devleti kuralları içerisinde MHP’nin geleneklerine uygun, karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başladı. İnşallah yanılmam ve kısa zaman içinde kurultay gerçekleşir. Bu aynı zamanda Türkiye’de hukuk için de büyük bir başarı kabul edilmesi gereken bir karardır.

MHP kurultayı 5,5 – 6 aydan beri devam eden bir süreç, bu süreç içindeki bütün olumsuzluklara rağmen kurultay süreci yine olabildiğince karşılıklı saygı ve tarafların hukukunu kabul etme çerçevesinde gerçekleşti. “KIRGINLIKLARI AŞTIK” Bütün sıkıntılara rağmen, çok büyütülmemesi gereken kırgınlıklar olabilir. Aşılmıştır, üzerinde fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Türkiye’de hâkimler olduğunu gördük.

Özellikle Ergenekon adı verilen casusluk operasyonuyla yargı ahlakının, yargı etiğinin, hukuk devletinin yıkılma sürecine rağmen buna direnen hukukçular olduğunu görmek çok güzel.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’de kongre heyecanı başladı, Konuya ilişkin bakın kim ne dedi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin