MHP’de olağanüstü kurultay tarihiyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi olağanüstü kurultay tarihi Çağrı Heyeti, MHP Olağanüstü Kurultayı’nın 19 Haziran’da yapılacağını açıklamasının hemen ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise “19 Haziran’ı tanımıyoruz. Kurultay, 10 Temmuz’da” yapılacak ifadelerini kullanmıştı. 19 Haziran tarihi yaklaştıkça MHP’de tansiyon yükseliyor.

Çağrı Heyeti ve muhalifler, üst kurul delegelerini 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Otel’de yapılacak kurultaya davet ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aday olmayacağı ve istifa edeceği söylentilerine ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın son noktayı koydu ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

İşte adayların kurultaya ilişkin söylemleri;

MHP’de olağanüstü kurultay tarihiyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

BAHÇELİ; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Konya İl Başkanılığının düzenlediği iftar yemeğinde konuştu. Bahçeli, “Genel başkan olarak Parti Tüzüğü’müzün bana verdiği yetkiye dayanarak ve gerek gördüğüm haller nedeniyle Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP’ye darbe teşebbüsüdür. Ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki MHP 19 Haziran’a katılmayacaktır. Ben katılmayacağıma, ilgili arkadaşlarımın 19 Haziran’da seçilmiş salonda bulunmayacağına göre bahsi geçen korsan kurultay nasıl yapılacaktır Yapılırsa geçersiz ve kanunsuz olmayacak mıdır.” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ; MHP Genel başkan adayı Ümit Özdağ ise bugün yaptığı açıklamada her iki kurultayda da salonda olacağını söyledi.

AKŞENER; MHP Genel Başkan adayı Meral Akşner, “19 Haziran’da orada olmayan, bunu gelecekte büyük bir üzüntüyle hatırlayacaktır. Çünkü 19 Haziran; Türk demokrasi tarihinde benzeri görülmemiş bir mücadelenin taç takma merasimidir” dedi.

OĞAN; MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ise 19 Haziran’da tüzük kurultayı, 10 Temmuz’da da seçimli kurultay çağrısı yapmıştı. MHP’nin gerçek sahipleri 19 Haziran’da tam kadro tarih yazacaktır diyerek gezilerine devam ediyor.

AYDIN; MHP Genel başkan adayı Koray Aydın’da “Kalıcı iktidar için kurumsal bir yapı oluşturacağız. Kardeşlik ve Ülküdaşlık hukukunu yeniden tesis edeceğiz” diyerek üst kurul delegelerine sesleniyor. Aydın, “ 19 Haziran 2016 tarihi Demokratik bir başkaldırı hamlesi olarak Türk siyasi tarihine geçecektir.  Şimdi söz ülkücü delegelerin. 19 Haziran bayramın arifesidir. Hepinizi bu hukuki vicdani ve tarihi sorumluluğu yerine getirmek için kurultaya bekliyorum” diyerek  delegeleri 19 Haziran’da yapılacak olan kurultaya davet ediyor.

Kurultay tartışmaları devam ederken süreci takip eden partilileri ve kamuoyunu kurultay heyecanı sardı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’de olağanüstü kurultay tarihiyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin