MHP’de sıcak gelişme!

YSK Yayın Yasağını Kaldırdı
YSK Yayın Yasağını Kaldırdı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP’de Eski Milletvekilleri de Kurultay yapılması yönünde basın açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisinde milletvekilliği yapmış olan bazı isimler kongre sürecine ilişkin açıklama yaptı.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimi öncesi ve sonrası Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin yönetim biçimi ve izlediği politikalar; parti mensupları, seçmenler ve toplum nezdinde yoğun bir tartışma konusu olduğuna dikkat çeken eski vekiller, MHP’ye en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde Ülkemizin, Milletimizin ve MHP’nin bugününü ve geleceğini konuşarak fikir ve görüş birliği içerisinde bir karara varmanın gerektiğini belirtiler.

 

Yapılan açıklamada şöyle denildi;

 

“Yaşanan olaylar ve son gelişmeler kamuoyunun bilgisi dâhilindedir. Maalesef, Parti yönetimi tarafından bu talep ve beklentileri karşılayacak herhangi bir girişimde bulunulmamıştır. Türk Milletinin teminatı, Türk milliyetçiliğinin yegâne siyasi kurumu olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde bulunduğu bu vahim durum kabul edilemez. Yasa ve Tüzüğümüzün öngörmüş olduğu ve demokrasinin gereği olarak olağanüstü kongrenin toplanması talebi, maalesef parti yönetimince yerine getirilmemiştir. Kendi içimizde görüşülerek karara bağlanması gereken bir hususun yargıya havale edilmesi kabul edilemez. Olağanüstü kongre toplanmasına dair talebin mahkeme kararı ile hüküm altına alınmış olmasına rağmen yapılmaması izahtan varestedir. Yukarıda ifade ettiğimiz süreç içerisinde; kurumsal yapımız ve mensuplarımız anlamsız, yersiz ve hak edilmeyen tartışmaların ve suçlamaların hedefi olmuştur.

Daha da vahimi Türk Milletinin; ayrışma, çatışma ve bölünmenin eşiğine getirildiği bu günlerde Milletimizin ve Devletimizin yegâne teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi amaç ve ülküsünü gerçekleştirme imkânından uzaklaşmaktadır. Olağanüstü kongrenin toplanması talebi, camiamızın ötesinde Milletimizin beklentisi ve arzusu haline gelmiştir. Olağanüstü kongrenin toplanmaması halinde; kurumsal yapının, mensuplarımızın ve seçmenlerimizin çatışma ve kavgalara sürükleneceği görülmektedir. Yaşanan tartışmalara ve yaşanabilecek olumsuzluklara son vermek üzere olağanüstü kongre behemehâl toplanmalıdır.

Başta Genel Merkez Yönetimi olmak üzere yetki ve sorumluluk sahibi her birimizin üzerinde tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır. Tarihten gelen sorumluluğumuz ve geleceğe dair endişelerimiz bizleri aklıselim düşünmeye ve sürecin gereğince hareket etmeye mecbur kılmaktadır. Buna bağlı olarak mahkeme kararına uyularak olağanüstü kongrenin vakit geçirilmeden toplanması gerektiğini savunuyoruz. Her kim bu aşamadaki görev ve sorumluluğunun gereğini yerine getirmezse ülkücü, milliyetçi hafızalarda ve maşeri vicdanda hak ettiği yeri almaktan kurtulamayacaktır. Yüce Türk Milletine saygıyla duyurulur.”

Kaynak:haber3hilal

vekiller

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’de sıcak gelişme!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin