MHP’li Akçay: “Cumhuriyet Bağımsızlıktır”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsız, medeni, bir ve bütün olarak yaşama iradesidir” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Akçay mesajında Cumhuriyetin bağımsızlık ve şehit emaneti olduğuna dikkat çekti.

Açıklamasında mazisi şanlı zaferlerle dolu büyük Türk milleti I. Dünya Savaşı sonrasında emperyalist işgal girişimine karşı verdiği istiklal mücadelesinden başarıyla çıktığını ifade eden AKÇAY “Bu başarı 29 Ekim 1923’te fazilet ve hürriyet rejimi olan cumhuriyetle taçlanmıştır. Türk milletinin istiklal ve istikbal sevdası Cumhuriyetin ilanıyla yedi düvele ilan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın geleceğini şekillendirerek milletin gücünü tescillemiştir” dedi.

Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, Türk milletini devletsiz bırakma projelerine bel bağlayanlara 95 yıl önce Cumhuriyetin ilanıyla kesin ve kalıcı bir cevap verildiğini ifade eden AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti:

“Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsız, medeni, bir ve bütün olarak yaşama iradesidir. Cumhuriyet, teslimiyete, boyunduruğa, acziyete ve esarete verilmiş en kalıcı ve cesur cevaptır. Cumhuriyet, hürriyet davasıdır. Cumhuriyet, Milli Mücadelenin Milli Devletle taçlanmasıdır. Cumhuriyet,bağımsızlıktır, şehit emanetidir. Cumhuriyet, tebaadan vatandaşlığa geçiştir. Cumhuriyet, fazilet rejimidir; demokrasiye açılan büyük kapıdır. Cumhuriyet, camilerden yayılan ezan, göklerde dalgalanan ay yıldızlı al bayraktır.

Büyük Türk milleti Cumhuriyetin ilanıyla tarihi sözünü söylemiştir. Bu sözden geri dönüş yoktur. Teslimiyet ve acziyet içinde çırpınanlar, işbirlikçilik ve ihanet peşinde koşanlar Türk milletinin muzaffer vasfıyla karşılaşacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizin, zaferlerimizin simgesi Cumhuriyetimiz ilelebet var olacaktır.

Bu vesileyle, büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın aziz kahramanlarını, Türk milletinin gönlünde ebedileşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Akçay: “Cumhuriyet Bağımsızlıktır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin