MHP’li Özdağ, “Türk Dış Politikası çöküş süreci içerisindedir” dedi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında Türk Dış Politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özdağ, “Erdoğan ve AKP’li yıllar Türk tarihine utanç dolu yıllar olarak geçecektir. Dış Politikada Irak ve Suriye’nin parçalanmasına katkı veren AKP Hükümetleri olmuştur. Şimdi bu iki ülkenin parçalanmalarının sonuçları Türkiye’ye yıkıcı bir şekilde yansımaktadır” dedi.

Sözlerine Jandarma Genel Komutanlığı’nın 177. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Özdağ, Türk Dış Politikasının Çöküşü süreci içerisinde olduğunun altını çizerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

“Erdoğan saldırgan tavırlarıyla ülkemizi zor duruma sokuyor”

“Erdoğan ve AKP Hükümetleri ülkemizin iç ve dış stratejik dengelerini yitirmesine neden olmuşlardır. Türkiye, mevzilerinden ricat eden, geri çekilen bir ülke görünümü vermektedir. Erdoğan’ın Anayasayı ihlal ederek yetkisi olmamasına rağmen Türk dış politikasına iç politikada kullandığı saldırgan, fevri ve dengesiz üslup ile yaptığı müdahaleler ülkemizi daha da zor durumlara sokmaktadır” ifadelerini kullanan Özdağ Türkiye’nin Ortadoğu politikasının Suriye merkezli olarak çöktüğünü söyledi.

TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU POLİTİKASI SURİYE MERKEZLİ OLARAK ÇÖKMÜŞTÜR”

Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin Ortadoğu politikası Suriye merkezli olarak tamamen çökmüştür. Ortadoğu’da Katar dışında dostumuz kalmamıştır. Irak, İran, Suriye, Mısır gibi ile akla gelen Ortadoğu ülkeleri ile yaşanan ağır kriz ortadadır. Suudi Arabistan ile yaşanan büyük farklılıklara rağmen ekonomik nedenlerden dolayı Erdoğan ve AKP Hükümetleri kriz çıkarmaktan sakınmaktadır. Türk güvenlik güçleri, Türkiye içinde PKK terör örgütünü AKP Hükümetinin yerleşmesine göz yumduğu yerleşim merkezlerinden çıkarması için büyük bir mücadele verirken,  PKK-ABD ve Rusya’nın desteği ile bütün Türkiye-Suriye sınırına hakim olmaktadır.

“AKP ÖNGÖRÜSÜZ POLİTİKALARI PKK’NIN ABD VE RUSYA İLE İTTİFAK KURMASINI SAĞLADI”

PKK terör örgütünün ABD ve Rusya ile ittifak kurmasını sağlayan Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin öngörüsüz politikalarıdır. En son olarak Fransız özel kuvvetleri de sözde IŞİD ile savaşmak adına PKK’nın işgal ettiği bölgeye yerleşmiştir. Bu öngörüsüz politikalar ile PKK’nın önünü açan, şimdi PKK-ABD-Rusya ittifakını mümkün kılan Erdoğan ve AKP Hükümetleri büyük bir acz içinde gelişmeleri seyretmekle yetinmektedirler. Erdoğan ve AKP Hükümeti Türkiye’yi savunmasız bırakmıştır. Yaşamsal nitelikli milli menfaatlerimiz açık bir şekilde çiğnenmektedir. Erdoğan yaptığı açıklamalarda Amerikan Ordusu’nun PKK’ya verdiği desteğin üzücü olduğundan bahsetmektedir.

Oysa, konu üzücü olmakla ile tanımlanabilecek boyutların çok ötesindedir. PKK terör örgütü Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği yerleşim yerlerinin adını değiştirmekte, etnik temizlik gerçekleştirmektedir. Açıkça Amerikan desteği ile Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin Suriye’nin geri kalanı ile bağını koparan bir PKK devletçiği kurulmaktadır. Özetle, Menbic’i IŞİD’den almak amacı ile yapıldığı söylenen operasyon Cerabluz-Azez hattının PKK tarafından ele geçirilmesi operasyonudur.  Bu  bölgede oluşturulacak olan PKK devletçiği gelecek yıllarda Türkiye’ye yönelik saldırıların başlayacağı yer olacaktır. Irak ve Suriye iç savaşları PKK devletçiğinden Türkiye’ye taşınacak, Türkiye Suriyelileştirilmeye çalışılacaktır. Cizre, Nüsaybin, Sur, Şırnak ayaklanma girişimleri bu adımın provası olmuştur.

Erdoğan ve AKP Hükümetleri’nin teslimiyetçi, acz içindeki tavrı ile ezik ve bitik şekilde durumu kabullenmiş görünmektedir. Erdoğan ve AKP’nin ilan ettiği Fırat’ın batısı kırmızı çizgi yok olmuştur. Durum Türkiye’nin geleceğini tehdit eden ağır bir jeopolitik krize doğru hızla ilerlerken, Erdoğan ABD’de kabul edilmediği cenaze törenlerinde dolaşmaktadır. Başbakan Yıldırım’ın olayın farkında olduğunu söylemek bile mümkün değildir.

“ÜLKEMİZ BİR FELAKETE SÜRÜKLENMEKTEDİR”

Ülkemizi tam bir felakete doğru sürüklemektedir. Erdoğan ve AKP Hükümetleri nedeni ne olur ise olsun Türkiye’nin kendisini savunma kapasitelerini kullanmayarak önümüzdeki yıllar içinde bir felaketin zeminini hazırlamaktadırlar. PKK’ya destek veren Amerikan uçaklarının İncirlik üssünü kullandığı açıktır. Diğer bir ifade ile Suriye’nin kuzeyindeki PKK devleti İncirlik’ten kurulmaktadır. Erdoğan ve AKP Hükümeti bu konuda ne yapmayı düşünmektedir? Bu kabul edilemez durumu daha ne kadar sürdüreceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Özdağ, “Türk Dış Politikası çöküş süreci içerisindedir” dedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin