MHP’li Taşdoğan, “Spor tesisi fakiriyiz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mhp-basınGaziantep MHP İl başkanı A. Muhittin Taşdoğan MHP İl binası toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep Türkiye’nin en az spor tesisi bulunan illeri arasında yer alıyor diyen Taşdoğan, Gaziantep’in güvenlik sorununa dikkat çekti.
Taşdoğan açıklamasında, “Türkiye’nin en az spor tesisi bulunan illeri arasındayız. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 59. maddesinde, “Devlet her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirici tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.” hükmü yer almaktadır. Fakat bizim şehrimiz hala spor tesisleri yönünden kısırdır. Nedeni ise belediyelerimizin alanları istedikleri gibi imara açmalarıdır. Sanki bu şehirde spor alanı yapılacak yerler yokmuş gibi. Bugün bu şehrin en büyük yükünü çeken Kamil Ocak Spor Salonu’dur. Çünkü merkezde başka salon bulunmamaktadır. Yakında bu salonda yıkılacaktır. Belediyelerimiz bu sorun karşısında ne gibi tedbirler almıştır? Belediyelerimiz bu şehri neden spor tesislerine kısır bırakmıştır? Anlayacağınız spor tesisi fakiriyiz” dedi.
Tasdoğan, Gaziantep’in nüfusunun 2 milyonu aştığını belirterek, göç sorunun acilen çözülmesi gerektiğini söyledi. Taşdoğan açıklamasına şöyle devam etti;
“Suriye’den göçler devam ederken terör olaylarının sıklıkla yaşandığı doğu illerinden de göçler yaşanmaktadır. Bu göçlerle ilgili hiçbir tedbir alınmamıştır. İnsanlar rastgele gelip Gaziantep’e yerleşmektedir. Şehrin sorunları insanlar arttıkça artmaktadır. Sorunlarıyla baş başa kalmış Gaziantep göç dalgalarıyla içinden çıkılmaz hal alacaktır. Buradan belediye başkanlarını ve göç idaresini göç dalgaları karşısında yapılması gerekenlerin yapılması için çözüm masası kurmaya davet ediyor. Bu çözüm masasında göç dalgalarına karşı yapılması gereken ve alınması gereken tedbirlere çözümler aramaya çağırıyorum. Bizde elimizden gelen desteği vereceğimizi duyurmak isterim. Bu göçler ilerleyen zamanlarda bu şehrin büyük sıkıntısı olacaktır.
“SON ZAMANLARIN EN BÜYÜK SORUNU GÜVENLİK”
Gaziantep’in son zamanlarda yaşadığı en büyük sorun güvenlik sorunudur. IŞİD terör örgütü Gaziantep üzerindeki etkisini arttırmaktadır. Yakalanan örgüt üyeleri, Beylerbeyi civarında bir evde patlatılan bomba, bir fabrikanın deposunda ele geçirilen 120 ton Amonyum Nitrat’lar daha sayamadığım Gaziantep’i tehdit eden birçok olay var. Gaziantep adeta terörün kucağına terk edilmiş durumdadır. Halkımız her an başına bir şey gelecekmiş gibi tedirgin. Emniyete yapılan bomba ihbarları gün geçtikçe artıyor. Sanayisi, ticareti ve yemekleriyle anılan Gaziantep şimdi terör örgütlerinin hücre evi gibi anılıyor. Bu olayların bitmesi Gaziantep’in refaha kavuşması için tüm yetkileri görevleri başına çağırıyoruz. Enerjilerini ve zamanlarını bu terör örgütlerine ve onların kaynakları ile mücadeleye vermelerini isteriz.

“VATANDAŞ STÜDYO DAİRELERİ İSTEMİYOR”
Gaziantep’te 1+1 stüdyo dairelerin ise şehir merkezlerine kadar çoğalmasından vatandaşlar şikayet etmektedir. Özellikle Kavaklık ve Ordu Caddeleri civarındaki bu daireler vatandaşın tepkisin çekmektedir. Son zamanlarda bu daireler fuhuş ve terör olaylarında kullanılıyor. Bu durumda vatandaşı rahatsız ediyor. Bazı vatandaşların belediyelere şikayette bulunduğunu biliyoruz. Fakat bu konuda belediyeler hiçbir adım atmamıştır. Aksine yandaşlarına ruhsat izinleri vererek bu dairelerin artmasını sağlamıştır. Üniversite öğrencilerinin kullandığını savunmaya kalkanlara ise çözüm önerimiz elbette ki vardır. Bu stüdyo dairelere ruhsat izinleri verileceğine, Üniversite civarında ya da uygun koşullu arsalar üzerine sadece kimliği bulunan öğrencilere kiralanmak üzere güvenliği yüksek bir yapı inşa edilebilir. Çünkü Gaziantep halkı fuhuş ve terör yuvası olarak kiralanan bu stüdyo dairelerden rahatsızdır.
“BELEDİYELER BİRLİK İÇİNDE DEĞİL”
Gaziantep’teki belediyeler artık vatandaşın sorununu bir köşeye bırakıp kendi içinde birbirleriyle rekabete tutuşmuşlar. Bir belediye ne yaparsa diğeri onun tersini yapıyor.
Belediyecilik vatandaşın sorunlarının çözümüne uygun hareket etmektir. Bunlar kendi yarışlarına tutuşup vatandaşı unutmuşlar. Biri hala kendini eski makamında sanır emirler yağdırır, biri reklam derdine düşmüş, attığı her adımı vatandaşa reklam eder ama hizmet yok, diğeri ise ben yaptım oldu hadi bunu kutlayalım mantığındadır. Olmaz hanımlar beyler olmaz… Böyle belediyecilik olmaz. Bu vatandaş sizleri sorunları çözüp bu şehrin insanlarına rahat yaşama koşulları sağlayasınız diye o koltuklara oturttu. Kendi aranızdaki rekabeti ve kavgaları vatandaşa mal etmeyin. Kamu ile paylaşmanız gerekecek kadar büyük sorunlarınız varsa paylaşınız şehrimiz mutlaka yanlarınızda olacaktır.
Bu sorun içinde çözümümüz var elbette, merkeze yakın spor alanine uygun büyük bir arsa üzerine spor köyü inşa edin. Tüm branşlara uygun tesislerin bulunduğu bir alanımız olsun. Hiçbir takımımız antrenmanı nerde yapacağız? Maçımızı nerde oynacağız? Korkusu içinde olmasın. Gaziantep’e yakışır bir tesis yapın ve bu şehri en azından spor anlamında rahatlatın.
Tüm bu sorunlar içinde Antep’i Gazi yapan düşman işgalinde kurtuluşumuzun yıldönümü milletimize kutlu olsun. Ağır şartlar altında verdiğimiz kurtuluş mücadelesinin anlamı bugün bu coğrafya da daha da derinlik kazanmaktadır. Bu anlamı nesiller boyu muhafaza etmek için; genç nesillerde Milli Şuur’u yüksek tutabilmek için; bu anlamlı günde, okulları tatil etmeyip anma programlarını dar çerçerçeveye sıkıştıranları, bu kararlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Gençlerin anlamını idrak edeceği programların artması gerektiğine inanıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Taşdoğan, “Spor tesisi fakiriyiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin