MHP’li Yalçın, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlıkları hakkında soru önergesi verdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlıkları mağduriyetleri konulu TBMM Başkanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın verdiği soru önergesi;

2005-2010 yılları arasında Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlıkları tarafından çiftçilerin ürünlerini, tarlalarını, bağlarını korumak için Kır Bekçisi ve Sulama Sakaları olarak çalıştırılan kişilerin maaşları, Başkanlığa kayıtlı olan çiftçilerin verdiği aidatlarla ödenmiş ancak sigorta primleri ödemede aksamalar olmuştur. Herhangi bir ücret almadan gönüllü olarak bu işleri yürüten Koruma başkanları bu durumda şahsi sorumluluk altına girmiş, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini aksatmadan yapabilmelerini sağlamışlardır. Ancak yeterli geliri olmayan koruma başkanlıklarının çalıştırdıkları bekçi ve sakaların sigorta prim ödemeleri zamanında yapılamadığından bugün Gaziantep Oğuzeli ilçesi ve Sivas Gemerek ilçesi dernek başkanlarına icra takibi başlatılarak, şahsi mal varlıklarına haciz konulmuştur. Üstelik kendi döneminden önce görev yapan Başkana ait borçlar da eklenerek; örneğin, asli Borç 280 TL iken, 800.000 TL kadar faiz uygulanmıştır. Bu durum Türkiye’nin farklı illerinde de zuhur etmiştir.

Bu bilgiler ışığında,

Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı tarafından çalıştırılan personelin ödenemeyen sigorta primleri nedeniyle kaç kişi üzerinde icra takibi başlatılmıştır? Bunların İl ve ilçelere göre dağılımı nasıldır?

Kamu yararı ve sosyal devlet ilkeleri göz önünde bulundurularak söz konusu borçların affedilmesi, başlatılmış bulunan yasal işlemlerin ortadan kaldırılması düşünülmekte midir?

Borcun tamamının affı söz konusu olmazsa dahi asli borcu esas alıp, işleyen faizin tahsili konusunda ve hukuki işlem başlatılanlar için yargılama harç ve giderleriyle avukatlık ücretlerinin affedilmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Kişilerin mağduriyetini gidermek adına, bu hususu gündeminize alıp, yeni bir düzenleme yapmayı, yapılandırmayı düşünüyor musunuz?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Yalçın, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlıkları hakkında soru önergesi verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin