Milletvekili Koçer “Yüz Yıllık Onur; Eşsiz Gurur”

featured
Milletvekili Koçer'in 2022 yılı bütçesi görüşmesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Gaziantep’e ‘Gazilik‘ unvanı verilişinin 100. yıldönümünü kutladı.

Gaziantep’e ‘Gazilik’ unvanının 93 sayılı kanunla verildiğini ifade eden Milletvekili Nejat Koçer “8 Şubat 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce şehrimize Gazi unvanı verilişinin 100.  yıldönümünün onur ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“Milli mücadelenin yol haritası niteliği taşıyan Gaziantep mücadelesi; Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan gibi 6317 abide kahraman ile destanlaşmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce verilen “Gazi” unvanı ile taçlanmıştır. Birlik ve beraberliğin, azim ve mücadelenin en şanlı, en görkemli örneğini 11 ay boyunca sergileyen Gaziantep, bunun yalnızca o günün zor şartlarından kaynaklanmadığını; bir olunduğunda iri olunduğunu, azim ve kararlılığa çalışkanlık eklendiğinde şehrin ve ülkenin büyümesine çarpan etkisi yaptığını bugün en güçlü biçimde göstermektedir. 

Şehrimiz Gaziantep; milli mücadeleden gelen aynı ruh ve inançla; bugün üretime, ihracata, sanayiye ve  istihdama verdiği katkıyla, kültür, sanat ve turizm alanındaki başarılarıyla ülkemizin kalkınmasında önemli bir paya sahiptir. Türkiye’nin ve bölgemizin lokomotif ili olan şehrimiz, 8 milyar dolar büyüklükle en çok ihracat yapan beşinci ilimizdir. Yarattığı istihdam, ihracat ve ekonomik gücü ile Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerini, küçük sanayi sitelerini ve gözü kara girişimcilerini  nice 100 yıllara taşıyacağından şüphem yoktur. Bu başarının sırrı: Gaziantep’in, ülkemizin ekonomik kalkınma mücadelesine milli mücadele ruhuyla katkı sağlıyor olmasıdır. Milli mücadele 100 yıldır devam etmektedir.

Milli mücadeledeki başarısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar olan Gazi şehrimiz kahramanlık hikayesini devam ettiren girişimci ordusu ile başarılarını sürdürmektedir. Yurt sevgisinin, mücadele azim ve kararlılığının, çalışkanlığın, mayasına yüz yıl önce çalınan Gaziantep’in, göğsünde gururla taşıdığı Gazilik nişanı, atalarından aldığı emanet, geleceğe bırakacağı mirasıdır.

Gazi unvanına sahip tek şehir olan Gaziantep’in bir ferdi olmaktan gurur duyuyor, Gaziantep’e Gazi unvanını kazandıran kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi; rahmet ve şükranla anıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milletvekili Koçer “Yüz Yıllık Onur; Eşsiz Gurur”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin