Milletvekili Taşdoğan’dan ‘Soykırım Anıtı’ Çağrısı

featured
Milletvekili Taşdoğan: "Gazi şehir yakışanı her zaman yapar" dedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Taşdoğan’dan ‘Soykırım Anıtı’ Çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını sözde ‘soykırım’ olarak tanımlamasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ‘Soykırım Anıtı’ önerisinde bulundu.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını sözde ‘soykırım’ olarak tanımlamasına tepki olarak Gaziantep’ten başlamak üzere bir ‘Soykırım Anıtı’ dikilmesinin diğer şehirlerimiz için de model olacağını söyledi. MHP Milletvekili Taşdoğan, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük yaparak sözde soykırım iddiasına karşı tepkinin Ermeni zulmüne 11 ay üstün mücadele ile dayanan Gaziantep’ten başlaması gerektiğini ifade etti.

‘GAZİANTEP BU TEPKİYE ÖNCÜ OLMALI’

Milletvekili Taşdoğan'dan 'Soykırım Anıtı' Çağrısı

Gaziantep’in, ABD Başkanı Joe Biden’in bu açıklamalarına karşı öncülük yapması gerektiğini savunan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, “Şanlı ve şerefli bir tarihi olan Türk milletine soykırım yakıştırması yapmaya kalkan siyasi akılsızlara cevap, Ermeni zulmünden en çok etkilenen Gazi şehrimizden başlamalıdır. Çünkü Fransa destekli Ermeni zulmüne üstün başarı ile direnen Gaziantep demek, 12 yaşındaki Şehit Kamil’iyle efsaneleşmek, efsaneleşirken insanlık dersi vermek demektir, Kilis yollarında “Düşman cesedimi çiğnemeden Ayıntap’a giremez” sözleriyle bayraklaşan Şehit Şahin Bey demektir, “Vurun Antepliler namus günüdür” sözlerini hafızalara kazıyan Şehit Karayılan demektir, Tüfekçi Yusuf demek, Boyno Ağa demek,  isimsiz on binlerce yiğit Ayıntaplı, 6317 şehidiyle şehadet parmağını yaradanına kaldıran Gazi Şehir demektir. Gaziantep savunması destanlaşmış, kulaktan kulağa anlatılmış, yeni kahramanlıkların nişanesi olmuştur. Yüz yıl sonrasına dahi tarih dersi verircesine notunu düşmüştür. Bu sebeple ilk ‘Soykırım Anıtı’nın Gaziantep’e yapılmalıdır. Yüz yıl önce kendi göbeğini kendi kesen, yazdığı kahramanlık destanıyla tüm Anadolu’ya ve zulüm altında kalmış coğrafyalara örnek olan şehrimiz bu konuda da Türkiye’ye örnek olmalıdır“ dedi.

‘VALİLİĞE VE BELEDİYE ÇAĞRI’

‘Soykırım Anıtı’ yapılması hususunda çağrı da bulunan Gaziantep Milletvekili Taşdoğan, “Gaziantep Valiliğimiz, Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz, Şahinbey Belediyemiz ve Şehitkamil Belediyemiz Ermeni zulmünde hayatını kaybeden şehitlerimizin adına bir ‘Soykırım Anıtı’ yaparak, her yıl kahramanlarımızın burada anılması soykırıma maruz kalan dedelerimizin torunlarından, gafillere verilecek en büyük cevap olacaktır. Bu konuyla ilgili olarak gerekli çalışmalar yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milletvekili Taşdoğan’dan ‘Soykırım Anıtı’ Çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin