MİLLİ ANAYASA FORMU GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİLLİ ANAYASA FORMU GAZİANTEP’TEMilli Anayasa Formu’nun 55. toplantısı 9 Haziran 2012 günü Şato restorantta yapılacak. Toplantıya Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, CHP Milletvekili İsa Gök, Prof.Dr. Zekeriya Beyaz, İşçi Başkanı Genel Sekreteri Hasan Basri Özdemir konuşmacı olarak katılacak.

Milli Anayasa Formunun Gaziantep Yürütme Kurulu adına bir basın açıklaması yapan Sevilay Kale, ülke geleceği konusunda çok önemli olan Anayasa Değişikliği konusunda herkesi duyarlı olmaya ve toplantıya katılmaya davet etti. Kale; “TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun çağrısı üzerine başlayan Milli Anaya Formu çalışmaları ilk toplantısını 22 Ekim 2011 tarihinde İstanbul’da yapmıştır. Gaziantep’te 55.si yapılacak olan Milli Anayasa Formu 09 Haziran 2012 tarihinde Şato Restaurantta yapılacaktır. Toplantıya Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, CHP Milletvekili İsa Gök, Prof.Dr. Zekeriya Beyaz, İşçi Başkanı Genel Sekreteri Hasan Basri Özdemir Milli Anayasa Formu konuşmacıları olarak katılacaklardır. Konuşmacılar iktidar tarafından yapılan Anayasa değişikliği ile Cumhuriyetin ve ulus bütünlüğünün nasıl tehlikede olduğunu, bu değişikliğin ülke geleceği açısından ne gibi sonuçlar doğuracağı konusunda bizleri bilgilendirecektir” dedi.

Milli Anayasa Formunun Gaziantep Yürütme Kurulu üyelerinden Kemal Küçükcan ise Türkiye’de bir Anayasa sürecinin yaşandığını ancak vatandaşların halen geçmişte gerçekleşen referandumla ilgili olarak bile keşkeler içerisinde olduğunu, yapılan bu toplantılar ile vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının kafasındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştıklarını söyledi. Küçükcan; “bu Anayasa forumu bugüne kadar 50’nin üzerinde ilde yapılmış ve bu illerde yapılan Anayasa Forumları ile vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının yeni Anayasa çalışmalarına katkısını sağlanmış, vatandaşların fikir ve kendilerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla bu heyet Türkiye’nin her tarafında halkı bilinçlendirmeye çalışmıştır. Yürütme Kurulumuz Gaziantep halkının Anayasa hakkında fikirlerini beyan edebilmesi için önce fikir sahibi olması gerektiğinden yola çıkarak bu konuda kurultay sonuç bildirgeleri ile birlikte mukayese yapabilecekleri Anayasayı birlikte dağıtarak, bu sonuç bildirgelerini ve birer adet  Anayasa kitabını vatandaşlarımıza dağıtmaktadır. Buradaki amacımız artık vatandaşlarımızın Demokrasinin ana kuralı olan katılımcılığı tam olarak yapabilmesi için özellikle bu Anayasa konusunda mutlaka bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Özellikle bundan önceki referandum süreci ile ilgili olarak vatandaşlarımız arasında hep keşkelerinin konuşulduğunu, neyi oyladığını bilmeyen vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bu konudaki tereddütlerini ortadan kaldırmak için sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile bir forum düzenliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MİLLİ ANAYASA FORMU GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin