MİMARLAR HAFTASI EKÜMENOPOLİS İLE SON BULDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİMARLAR HAFTASI EKÜMENOPOLİS İLE SON BULDUDünya Mimarlık Haftası Dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonunda gösterime giren EKÜMENOPOLİS oldu.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin ihtiyaçları karşılamadığının gözler önüne serildiği “EKUMENOPOLİS” Ucu Olmayan Şehir,  İstanbul’da kentleşmenin gerekliliği ve göçe karşı bir çözüm olarak görülen ”Kentsel Dönüşüm Projeleri”nin şehrin ihtiyaçlarından uzak birer aksiyon olduğunu gözler önüne seriyor.

Türkiye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı B.Sıtkı Severoğlu, Ekümenopolis ile Kentsel Dönüşüm uygulamalarının   yoğunlaşarak başladığı  günlerde, konuya ilgi çekmek için böyle bir filmi gösterime sunduklarını belirterek Dünya Mimarlık Haftası nedeniyle tüm Mimarları kutladı.

Türkiye ve Almanya ortak yapımı olan “Ekümenopolis”; 4. DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri’nden “Yeni Yetenek Ödülü”, 44. SİYAD Ödülleri’nden “En İyi Belgesel Ödülü” ve İstanbul Mimarlar Odası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nden “En İyi Belgesel Ödülü”yle döndü.  2011 Saraybosna Film Festivali’nde ise “İnsan Hakları Ödülü”nü kucaklayan “Ekümenopolis”, yurtdışı birçok festivalde gösterildi.   İmre Azem’in, İstanbul’a bütüncül bir yaklaşımla bakmayı amaçladığı “Ekümenopolis”; yönetmenin ilk uzun metrajlı belgeseli.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MİMARLAR HAFTASI EKÜMENOPOLİS İLE SON BULDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin