MÖP PROJESİ KADINLARI İSTİHDAMA KAZANDIRDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÖP PROJESİ KADINLARI İSTİHDAMA KAZANDIRDITürkiye’ye örnek teşkil eden çalışmalara imza atan Şehitkamil Belediyesi MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında kurduğu tesisle kadınları istihdama kazandırıyor. Tesiste sosyal haklara sahip olarak çalışan kadınlar hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde kısa süre önce faaliyete geçirilen MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında Şehitkamil ilçesindeki tüm çöpler toplanarak tesise getiriliyor. Son model cihazlardan geçirilen atık çöpler, istihdama kazandırılan kadın işçiler tarafından ayrıştırılıyor. Plastik, cam, kağıt, naylon ve karton gibi atıkları ayrı ayrı kutularda biriktiren kadınlar, daha sonra atıkların makineler vasıtasıyla preslenmesini sağlıyorlar. Pres makinelerinden sonra cihazlarla istiflenen atıklar geri dönüşüm için fabrikalara ulaştırılıyor. Yaptıkları bu önemli çalışmayla hem doğayı koruyan hem de aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlar, herkesin takdirini topluyor.

ATIK ÇÖPLERİ AYRIŞTIRMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

MÖP PROJESİ KADINLARI İSTİHDAMA KAZANDIRDI

MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında kurulan tesisten önce evde oturduklarını söyleyen kadınlar, tesis ile hayatlarının değiştiğini belirttiler. Tesiste işe başladıktan sonra özgüvenlerinin daha da arttığını dile getiren kadınlar, bu işi yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler. Binlerce atık çöpün ellerinden geçerek geri dönüşüme kazandırıldığını hatırlatan kadınlar, “Şehitkamil Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce kurulan bu tesis ile birlikte iş hayatına atıldık. Daha önceleri boş boş evde oturarak zaman öldürüyorduk. Şuanda ise çalışarak hem ülke ekonomisine hem de aile bütçelerimize katkı sağlıyoruz. Yaptığımız işin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız bu işle de gurur duyuyoruz. Burada bizim sosyal haklarımız eksiksiz veriliyor. 8 saat çalıştığımız bu tesis aile ortamını aratmıyor. Bu imkanı bize sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.

TESİS ÇALIŞANLARINDAN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamındaki tesisin Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından kurulduğunu vurgulayan tesis Mühendisi Erhan Uzunhasan İse, “Yaklaşık 3 ay önce Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu tarafından kurulan MÖP projesi kapsamındaki tesisin amacı daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre oluşturmaktır. Aynı zamanda bu proje, çevreye ve doğal kaynaklara zarar verilmesini önlüyor, hem de alan ve enerji tasarrufu sağlıyor. İlçe genelinde toplanan atıklar burada işlemlerden geçirilerek geri dönüşüme kazandırılıyor. Diğer bir taraftan bu tesisle birlikte kadınlarımıza istihdam sağlandı. Tesiste çalışan 30 kişiden 10’u kadın işçidir. Kadınlarımızda burada çalışarak hem aile bütçelerine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorlar. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bu önemli projelerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MÖP PROJESİ KADINLARI İSTİHDAMA KAZANDIRDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin