MSG, GAZİANTEP’TEN TELİF HAKKI ALMAYA HAZIRLANIYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSG, GAZİANTEP’TEN TELİF HAKKI ALMAYA HAZIRLANIYOR!BESTEKÂRLAR GAZİANTEP’TE BULUŞTU

“4600 Eser sahibin hakkını koruyoruz”

MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) başkanı Garo Mafyan Gaziantepli bestekârlarla buluştu.

MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) üyeleri, Üye Bilgilendirme Toplantısı çerçevesinde Gaziantep’te bir araya geldi.

MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği)  başkanı Garo Mafyan’a, Gaziantep gezisinde Genel Sekreter Barış Şensoy, Teknik Bilim Kurulu Başkanı Kemal Uyar, üye Ömer Önder Güney, Genel Sekreter Av. Dr. Barış Şensoy, Genel Sekreter Yardımcısı Ata Taner Büyükkaymakçı ve bestekârlar eşlik etti.

MSG’in  meslek birliklerinin kurduğu iki konfederasyon olan CISAC, BIEM üyesi olduğuna dikkat çeken Mafyan, Mali ve hukuki faaliyetler, uluslararası ilişkiler ve yapılan yeni anlaşmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Garo Mafyan konuşmasına şöyle devam etti;

“1926 kurulan CISAC (Eser Sahibi Meslek Birlikleri Temsili Haklar Konfederasyonu)’ın amaçları arasında, eser sahiplerinin dünya genelinde meslek birlikleri vasıtasıyla haklarının temsili alanda daha etkin korunmasını sağlamak, meslek birlikleri arasındaki iletişimi güçlendirmek. 120 ülkeden 227 meslek birliği üyesi bulunmaktadır. 1929 yılında kurulan BIEM (Eser Sahibi Meslek Birlikleri Mekanik Haklar Konfederasyonu) mekanik lisanslama alanında meslek birlikleri arasındaki iletişimi sağlamaktadır. Bugün 59 ülkeden 55 meslek birliği üyesi bulunmaktadır. Uluslararası alanda, Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerinde yer aldığı, 32 meslek birliği ile anlaşması bulunan MSG, üyelerinin teliflerini dünya genelinde de korumaktadır. Türkiye müziğinin seçkin temsilcilerini içeren 4600’e yakın üyesinin hakkını koruyup kolluyoruz.

“MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği)ne üye olan eser sahiplerinin (besteci, söz yazarı, yayımcı, aranjör) eserleri için müzik kullanıcılarına kullanım lisansı veren, bu kullanımlardan doğan telifler haklarını tahsil edip üyesi eser sahiplerine dağıtan bir meslek birliğidir. 2 Ağustos 1999 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi kuruluşu onaylanmıştır. MSG’nin, ülkemiz müziğinin seçkin temsilcilerini içeren 4600’e yakın üyesi bulunmaktadır. Yönetim kurulu, iki yılda bir seçimle işbaşına gelen başkan ve başkan yardımcısının da dahil olduğu on bir MSG asıl üyesinden oluşmaktadır. Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği, kurumsal yapısı güçlü bir meslek birliğidir. Genel Sekreterlik, , Mali ve İdari İşler, Bilgi İşlem, Temsili Lisanslama, Hukuk, Mekanik Lisanslama Üye İlişkileri, Dokümantasyon, Temsili Dağıtım gibi önemli departmanlar, işinin uzmanı profesyonellerce yönetilmektedir. MSG’nin değişmez temel ilkelerini kurumsallık, güvenilirlik, şeffaflık, doğruluk, bilimsellik, uluslararası itibar oluşturmaktadır“

MSG, GAZİANTEP’TEN TELİF HAKKI ALMAYA HAZIRLANIYOR!MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy ise uzun zamandır bir araya gelemediğimiz üyelerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyerek Gaziantep’in çok değerli bestekârları olduğunu söyledi.

“UMUMİ YERLERİ LİSANSLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Şensoy, Şirehan’da düzenlenen akşam yemeğinde bestekârların eserlerini dinleyerek eğlendiklerini ve sohbet ettiklerini belirterek, “Gaziantep’e üyelerimizle buluşmak, üyelerimizi bilgilendirmek ve onlara faaliyetlerimiz anlatmak ve onların sorunlarını dinlemek için geldik. Gaziantep’ten önce Adana’da üyelerimizle buluştuk. Gaziantep’te 70 eser sahibiyle buluştuk. Biz Gaziantep te ki umumi yerleri lisanslamayı düşünüyoruz. Bu bizim için bir görev.  Şimdi bunun çalışmalarına başladık buradaki müzikholler, müzik çalan kafeler, publar, mağazalar, alışveriş merkezleri bütün buralar müzik kullanıcısı oldukları için bu tarz yerleri lisanslamaya başlayacağız. Bunun için bir ön hazırlık yapmış olduk. Aynı zamanda üyelerimize direk 1. Elden ulaşma kaynaşma fırsatı bulduk.

“SIKINTILARIMIZI ANKARA’YA İLETECEĞİZ”

20 Martta MSG 8. Olağan Kurulunu yaptık. Burada ki arkadaşlarımız sıkıntılarından dolayı İstanbul’a gelemediler. Seçim sonrası yeni yönetimimizin burayı da ziyaret etmesi daha iyi oldu. Buralar daha çok türkülerin daha çok anonim eserlerin, türkülerin kullanıldığı, kendi ürettikleri anonim eserlerin kullanıldığı bir bölge bu yüzden anonim eserlerin kullanımı, eser sahipleri arasında ki paylaşımlar nasıl olmalıdır. Üyelerimize sağladığımız sağlık sigortasını anlattık. 2012 ve 2013 yıllarında yaptığımız çalışmaları ciroları, dağıttığımız yardımlarımızı üyelerimize şeffaf bir şekilde anlattık. Güzel bir günü onlarla güzel bir yemekte buluşarak sonlandırmayı düşündük. Çok faydalı geçtiğine inanıyorum. İstanbul, Ankara ve İzmir de, Bursa ve Antalya da toplantılarımız devam edecektir. Sıkıntılarımızı Ankara’ya ileteceğiz. En temel hedefimiz gelirlerimizi arttırmak, Yerel TV’leri telif ödemesine teşvik etmek.  Biz Antep’ten müthiş bir atmosferle ayrılıyoruz. Burada ki üyelerde birbiriyle kaynaşmış oldular. Bunu daha sık yapmamız gerektiğini anladık. Aslında müzik insanlarının gönül insanları olduğu gönül insanlarının da daha sık buluşması gerektiğini anladık.

MSG, GAZİANTEP’TEN TELİF HAKKI ALMAYA HAZIRLANIYOR!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MSG, GAZİANTEP’TEN TELİF HAKKI ALMAYA HAZIRLANIYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin