MST Üretim tesislerinde Hastaneler için Biyolojik Örnek Alma ve Entübasyon Kabinleri İmal ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MST İş ve Tarım Makinaları Üretim Tesislerinde, yeni koronavirüsün (COVID 19) bulaş riskini azaltmak amacıyla hastaneler için “Biyolojik Örnek Alma” ve “Entübasyon” kabinleri imal ediliyor.

MST – BAŞAK İş ve Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, tamamen sosyal sorumluluk anlayışından hareketle MST tesislerinde ürettikleri kabinlerin ilk örneklerinin SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne teslim edildiğini söyledi.

Koronavirüs pandemisine karşı her kişi ve kurumun sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Konukoğlu, “Bu süreçte görevli sağlık personeli en büyük risk grubunda yer alıyor. Sağlık personelinin virüsten korunması amacıyla TOFAŞ’ın hazırladığı ve MST Ar-Ge birimimizin geliştirdiği Biyolojik Örnek Alma ve Entübasyon kabinlerinin üretimine başladık” dedi.

Örnek alma kabininin içerisinde ultraviyole temizleme özelliği bulunduğunu kaydeden Konukoğlu, “Böylece hem sağlık personeli korunmuş oluyor hem de ultraviyole temizleme sayesinde hasta güvenliğini sağlıyor. Bu vesile ile kabinlerin projelerini hazırlayan ve üretimde kullanımımıza izin veren TOFAŞ yönetimine kurumum ve sağlık teşkilatı adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Entübasyon kabininin hastanın havalandırılması için gerçekleştirilen bir işlem olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Bu işlem sırasında sağlık çalışanı hasta ile yakın temas halinde oluyor. Bu işlem sırasında kullanılan entübasyon kabini sayesinde personel koronavirüsün bulaşma riskine karşı korunuyor” şeklinde konuştu.

Koronavirüs hastalarının solunum sorunundan dolayı hastaya hava yolu desteği sağlandığını anımsatan Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Entübasyon kabini uygulaması ile hastaya hava yolu desteği sağlanırken, sağlık çalışanları ve hastane ortamının bulaşma riski azaltılarak maksimum önlem alınıyor. Bu risk yapay solunum desteği sunulması gereken hastalarda entübasyon denilen solunum yollarına ağızdan bir tüp yerleştirilmesi sırasında daha da artmaktadır. Entübasyon kabinleri işlem sonrası dezenfekte edilerek güvenle kullanılabiliyor.”

BİYOLOJİK ÖRNEK ALMA KABİNİ NASIL KULLANILIYOR

Konukoğlu, biyolojik örnek alma kabininin, nasıl kullanıldığını şöyle özetledi:

“Hasta veya virüs şüphesi olan kişi, hastaneye geldiğinde riski azaltmak amacıyla kabine alınıyor. Kabinin izole edilmiş deliklerinden eller içeriye uzatılarak temas olmaksızın örnek alınıyor. Hem sağlık çalışanı hem de kabine giren kişinin, virüsten etkilenme riski azaltılıyor. Kabin, içinde bulunan ultraviyole ışık sistemi ile her kullanım sonrası çok kısa sürede temizlenerek, bir sonraki hasta için hazır ediliyor.”

.

MST HAKKINDA

MST İş ve Tarım Makinaları, Gaziantep 4’üncü OSB’de 42.000 metrekare kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılan tesislerde ürettiği MST markalı kazıcı yükleyici, teleskopik yükleyici ve ekskavatörlerle, ülkemiz sanayiine önemli değer katmaktadır.

Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artıran ve yeni teknoloji çalışmaları yapan MST’nin Ar-Ge çalışmalarını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca tescillenen Ar-Ge merkezinde Türk mühendis ve teknisyenler yürütmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MST Üretim tesislerinde Hastaneler için Biyolojik Örnek Alma ve Entübasyon Kabinleri İmal ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin