Mucize bebek Hatice Kübra yardım bekliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kubra-haticeDoktorların yaşama şansı yok dediği Kübra bebek hayata tutunmayı başardı ancak yapılacak olan mide ameliyatı için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Doğduğunda kalbi atmayan, doktorların yaşamaz dediği ancak şu anda 2 yaşına olan Hatice Kübra’nın yaşam mücadelesi devam ediyor.

Normal doğumu beklenirken birden kalbi duran Hatice Kübra sezaryen ile dünyaya geldi. Doktorların müdahalesi sonucu kalbi atmaya başlayan ve yaşama tutunan fakat beyni uzun süre oksijensiz kaldığı için beyin felci tanısı konulan, yutkunma yetkisi de yok olan Hatice Kübra tüm zorluklara rağmen yaşam mücadelesini bırakmadı. Doktorların ölür dediği Hatice Kübra şu anda 2 yaşında.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Hatice Kübra’ya haftada sadece 1 saat yutkunma ve 1 saat el ve bacaklarını hareket ettirebilmesi için fizik tedavi verildi. Ancak ailesi tüm geliri ve devletten almış olduğu bakım parasını da ekleyerek Hatice Kübra’ya haftada 3 gün fizik tedavi almasını sağladı. Onlarca kez tükürüğünü yutamadığı ve ciğerlerine su kaçtığı için yoğun bakımda tedavi gören, hortumla beslendiği için gelişimi çok yavaş olan olan Hatice Kübra ailesinin ve sevenlerinin desteği ile Ağustos 2015 ayında ilk kez yutkunmaya başladı.

Ancak asgari ücretle çalışan babanın geliri dışında geliri olmayan aile tüm birikimlerini bu süre zarfında tüketti ve Hatice Kübra maalesef fizik tedaviyi bırakmak zorunda kaldı. Eylül 2015 başında yapılan muayenelerde vücudunun çok zayıf olduğu ve vitamin desteğine ihtiyacı olduğu ortaya çıkan Hatice Kübra’nın kendi kilosu ve durumuna özel ilaçlar kullanması ve fizik tedaviye devam etmesi durumunda yakında yürümesi, konuşması ve kendi kendine daha kolay şekilde beslenmeye başlaması mümkün. Bu arada Hatice Kübra’nın konuşamamasının ardından SP’den ziyade duyma eksikliği olduğu anlaşıldı ve Ağustos 2015’de kulağından ameliyat olan Hatice Kübra artık seslere çok daha net cevaplar verebiliyor.

Ailesi ve sevenleri tarafından dualarla ve maddi yardımlarla ayakta tutulmaya çalışan Hatice Kübra kendisine uzanacak yardım eliyle daha kısa zamanda sağlığına kavuşacağı ve hayata bağlanacağı günleri bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mucize bebek Hatice Kübra yardım bekliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin