Muhtarlar Akademisi  ilk mezunlarını verdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Muhtarlar Akademisi Mezuniyet Töreni”,Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı katılımıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi (KKM) binasında gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde; Türkiye’nin ilk muhtar akademisinin, ilk mezunlarını veriyorolmanın heyecanı yaşandı.

Tören, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Rektör Yılmaz; “Kıymetli muhtarlarımız, sizler mesai mefhumu gözetmeksizin halkla birebir iletişim içinde olan, mahalle sakinlerinin birlik ve beraberliği için gayret gösteren; kanunda belirtilmiş görev alanlarınız çok olmasına rağmen, bu görevlerin dışında da birçok işi kendinize görev addetmiş durumdasınız.

Üniversite sıralarında bulunmak insanları birbirlerine yakınlaştıran ve güçlü arkadaşlıkların yaşandığı unutulmayacak anlardır. Mezuniyet ise, başarılarınızın taçlandığı coşkulu bir andır. Bugün 338 muhtarımızın başarısını taçlandırmak için buradayız. Sevgili muhtar öğrencilerimiz kuşkusuz ki sizin tecrübelerinizden öğreneceğimiz çok şey var. Ama siz bildiklerinizle yetinmeyerek buraya geldiniz. Biliyordunuz ki “Bildiğini zannetmek öğrenmenin en büyük düşmanıdır”.

Bir Hasan Kalyoncu Üniversitesi Muhtar Akademisi mezunu olarak; ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı lütfen kaybetmeyin. Muhtar akademisinden mezun olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak şuana kadar; Çocuk Üniversitesi, Anne Üniversitesi, Esnaf Üniversitesi, Sanayi Üniversitesi, KOBİ Akademi, Girişimcilik Akademisi ve Gelişim Akademisi isimleriyle projeler ürettik. 3 yıl içerisinde yaklaşık 2000 kişiye sertifika ve eğitimler verdik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle yaptığımız bu projenin içerisinde yer almaktan çok mutluyuz.Bu düşüncelerle bugün mezun olacak muhtarlarımıza hayatlarının geri kalanında başarılar diliyor, bu projede emeği geçen herkese ve özellikle davetimizi kırmayarak buraya gelen Bakanıma ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise açılış konuşmasında; “Kalkınma yerelde başlar diyoruz. Yerel dediğimiz şey mahalleler, ilçeler ve 2 milyonluk Gazi şehrimiz. O yüzden muhtarlarımız bizim için çok önemli. Siz bizim elimiz, ayağımız, gözümüz ve kulağımızsınız. Mahallenin ilk derdine koşan, ilk sevincini paylaşan sizsiniz. 15 yıllık siyasi hayatımda hiç birinizin şahsi bir şey için geldiğinizi görmedim. Valimizin liderliğinde, eğer bu şehirde bu hassas dönemi en az zararla geçirebiliyorsak burada en büyük katkı sizlerindir. Öğrenmenin bir yaşı yok ve hayat da bir okul. Dolayısıyla bizim bilgiyi her yönden almamız ve sizin gibi yerel liderlerin, bizim gibi halka hizmet eden kişilerin mutlaka günün gerektiği bilgilere ulaşması gerekiyor. Günümüz bilgi ve teknoloji çağı. Bilgi ve teknoloji çağının bütün imkanlarını ve fırsatlarını önce bunu sunanların bilmesi gerekiyor. O yüzden hepimiz sürekli kendimizi yetiştirmeliyiz. Aksi takdirde bilgi ve teknoloji çağının gereğini yapamayız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise; “Muhtar Akademisini tertip eden, Hasan Kalyoncu Üniversitesini ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesini böyle saygın bir çalışmaya imza attıkları için tebrik ediyorum. Muhtarların, bu program sayesinde elde ettikleri bilgileri ilerde pratik birikimlerini de katarak, bundan sonraki çalışmalarında kullanacaklarını ve hizmetlerini daha ileri seviyelere taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Eğitim hayatımızın yeni bir bölümünde belli yaşlarda ortaya çıkan bir hadise değil. Öğrenme, bir ömür boyu devam eden bir bereketli faaliyet. İnanıyorum ki muhtarlarımızın, bu sertifika programına ilgi göstermeleri başka yaygın eğitim çalışmalarına da hem örnek olacak hem de teşvik edici olacaktır” dedi.

Merkez ve ilçelerdeki toplam 338 muhtara, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde akademisyenler tarafından eğitim verildi. Eğitim programında; “Resmi Yazışma Teknikleri”, “Kişisel İletişim Becerileri”, “Halk Sağlığı”, “Uyuşmazlık Arabuluculuk”, “İnsan Hakları”, “Kamu Yönetimi”, “Liderlik ve Girişimcilik” ve “Temel Bilgisayar” gibi konular anlatıldı.Eğitimler 7 Mart Pazartesi günü başladı ve 2 ayda tamamlandı.Eğitimlerini tamamlayan muhtarlara eğitim sertifikaları verildi.

Mezuniyet Törenine aileleriyle katılan muhtarlar cübbe ve kep giyerek eğitim sertifikalarını Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın elinden aldı. Muhtarlar Akademisi Mezunları, HKÜ Rektörlüğü önünde cübbelerini giyerek coşkulu bir şekilde kep attılar. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bu ve benzeri projelerle, sosyal sorumluluk alanında ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

muhtar-akademi

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muhtarlar Akademisi  ilk mezunlarını verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin