MUTFAKTA BAŞKAN VAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUTFAKTA BAŞKAN VARGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediyesine bağlı Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Tesisleri’nde hizmet veren Aşçılık Okulu’nda Estonya’dan gelen konuklarına kendi elleri ile Gaziantep’in lezzetli yemeklerinden örnekler hazırladı.

Başkan Güzelbey’in konuğu olarak, Estonya’nın Tallin Üniversitesi akademisyenlerinden İnna Ottsipsuk ve Türkoloji Bölümünde okuyan 4 öğrenci, Ali Nazik, Kabak Oturtması, Meyhana Pilavı ile Köftei Salata’dan oluşan bir menü hazırladılar.

1 hafta boyunca Aşçılık Okulu’nda Gaziantep’in dünyaca ünlü lezzet değerlerini yapmayı öğrenmek için eğitim alan konuk ekip Başkan Güzelbey’in mutfaktaki maharetinden oldukça etkilendiler.

ÖĞRECİLERİMİZİ RESTORANTLAR PAYLAŞAMIYOR

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutan yemek kültürünü yaşatmak amacıyla altı yıldan beri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aşçılık Okulu’nun hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Güzelbey, “Üçer aylık periyodlarla 25 öğrenciye okulumuzda, hem Antep yemekleri hem genel mutfak kültürü hem de hijyen konusunda bilgiler veriliyor. Burada sadece yemek değil aynı zamanda sofra adabı ve hijyen konusunda da eğitimler veriliyor. Vatandaşlarımız tarafından büyük bir talep var. Birçok restorant aşçılık okulumuzdan diplomalı aşçı çalıştırmak istiyorlar. Ben bu çerçeve hem aşçılık okulumuza ilgi gösteren vatandaşlarımıza hem de başarılarından dolayı okulun yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

Bugün, beşi Tallin Üniversitesi’nden gelen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan onüç kursiyerimizle birlikte mutfağa girdik. Menümüzde Gaziantep’e özgü Ali Nazik vardı, Kabak Oturtturması dediğimiz yine bir lokal yemeği vardı,  meyhane pilavımız vardı, köftemiz vardı, salatımız vardı” dedi.

Güzelbey, “Talin Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında bir öğrenci değişimi programı bulunuyor. Bu işbirlikleri çerçevesinde gerek kültürel gerekse eğitim alanlarında paylaşımlarda bulunuyoruz. Gaziantep’te yaklaşık iki haftadır bulunan akademisyen ve öğrenci konuklarımıza hem kentimizi gezdirdik hem de Avrupa’nın bir ucu olan Estonya’nın Tallin şehrinden gelen öğrencilere kültürümüzün temel taşlarından olan lezzetli mutfağımızın örneklerinden yapmayı öğrettik” diye konuştu.

Konuk ekip Gaziantep’teki Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin yetkilileri ile de bir araya geldiler. Buluşmada iki ülkenin eğitim sistemleri hakkında karşılıklı bilgiler paylaşılırken, eğitim alanında kurulabilecek işbirlikleri konusunda fikir alış verişinde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MUTFAKTA BAŞKAN VAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin