Nabioğlu SMM Oda yönetimi değişikliği konusunda açıklama yaptı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Serbest Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı Aktif  SMM Grubu Başkanı Mehmet Nabioğlu ve yönetim kurulu üyesi arkadaşları Hikmet Güneş ve Barış Budumlu ile beraber son oda yönetimindeki değişikler konusunda bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Gaziantep SMMM Odasının  29/05/ 2016 tarihinde yapılan seçim sonucunda  , 20/06/2016 tarihli kararla belirlenmiş olan  7 kişilk Yönetim kurulu görev dağılımı ,Oda sekreteri Sn. Hakan ÖZSEVEN’in    02/11/ 2017 tarihinde görevinden istifası ile bu görev boşalmıştır. İstifa eden oda sekreteri arkadaşımız 27.10.2016 tarihinde yine istifa etmiş ancak; tekrar istifasından vazgeçmişti.

3568 sayılı meslek yasamızın ilgili maddelerine göre; yeni yönetim kurulu görev dağılımı için , yönetim kurulundaki dört üyenin onayı ile yeni yönetim kurulu belirlenir. Belirlenebilmesi için yönetmeliklerimizde belirtildiği üzere, yönetim kurulu başkanı tarafından doğrudan doğruya veya üyelerden en az iki kişinin görüşme konusunu taşıyan yazılı isteği üzerine toplantıya çağrılır (Yapılır demiyor) ifadesi bulunmaktadır.

 Ancak ;

Nabioğlu SMM Oda yönetimi değişikliği konusunda açıklama yaptı

Yönetim Kurulu üyelerimizden Sn. Hüseyin ÖZBAY, Sn.Mehmet Ali AĞAR, Sn.Hüseyin BUDAK ve Sn. Hakan ÖZSEVEN , yönetmelikte  yönetim kurulu başkanı  toplantıya çağırır  ifadesine rağmen, yönetmelik ve etik kurallara uyulmadan, diğer yönetim kurulu üyelerine haber ve bilgi vermeksizin ,Aktif gruptan görev alan 2 yönetim kurulu üyesi, Dinamik ve Aksiyon grubu başkanlarını arayıp, toplantı yapılacağını, iki grup anlaştı ise bu süreci uzatmaya gerek yok demesine rağmen, geri dönüş yapmayarak 13/ 12 / 2017 tarihinde saat;16:00’ da odaya gelerek 4 kişilik çoğunlukla karar almışlar ve  yeni yönetimi ilan etmişlerdir. Yasalar ve yönetmeliklerle yönetilen odamız maalesef, yasalara, etik kurallara uyulmadan yeni görev dağılımı yapmıştır.

 Muhasebe mesleğini diğer birçok meslekten farklı kılan en önemli özelliği kamu yararına hareket ediyor olmasıdır. Dolayısıyla ; ciddiyet, protokol, bürokrasi ve etik değerler , kamu yararını ilk sıraya koyan mesleğimizin, meslek mensubumuzun sorumluluğudur.

 Etik ilkeler ve etik değerler sadece mesleki yargımızı kullanırken değil, yönetimsel ,idareci, insani, durum ve koşullarda da yol göstericimiz olmalıdır.

 Bu süreç içerisinde odamız yürütmeyi durdurma kararı veya savcılık gibi bir takım sıkıntılara girmesin diyerek herhangi bir müracatta bulunmadık. Gelinen süreçte zaten biz; siz anlaştınız ise bir toplantı yapalım görevi devredelim diyen taraf olduk.

 Birlik olarak, uygulama tebliğleri, eğitim projeleri, ulusal ve uluslararası kongrelerle üyelerimize etik bilinci ve farkındalığı yaratmak için yoğun çalışmalar içerisindeyken ;

 Üye sayısı yaklaşık olarak 2.000`leri bulan Gaziantep SMMM Odasını yönetecek olan Yönetim kadrosunun etik değerlerden yoksun, protokol kurallarından habersiz, nezaketten uzak bir şekilde belirlenmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu meslek mensuplarımıza ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nabioğlu SMM Oda yönetimi değişikliği konusunda açıklama yaptı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin