NCR’DEN BIÇAKSIZ BEYİN AMELİYATI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Özel NCR Hastanesi güneydoğu özel hastaneler arasında ilk olarak bıçaksız beyin ameliyatına imza attı. Beyin kanaması geçiren hastaya bıçak kullanılmadan başarılı bir şekilde beyin kanamasına müdahale edildi.

Kahramanmaraş’tan 10 gün önce Gaziantep Özel NCR Internatıonal Hospital’e sevk edilen 71 yaşındaki Mehmet Elmalı’nın, beyin kanaması geçirdiği teşhisi konuldu. Yapılan tetkik sonrası beyinde baloncuk sonucu kanamanın olduğu anlaşıldı.

Beyni ve kafatasını açmadan, kasıktan anjiyo yoluyla müdahaleyi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erdal Yayla; “Hastamız yaklaşık 10 gün önce beyin kanaması tanısıyla Kahramanmaraş’tan gönderildi. Biz hastanemize hastamızı kabul ettik, yoğun bakıma aldık. Yaptığımız tetkiklerde bu kanamanın sebebi olarak, beyinde baloncuk (anevrizma) tespit ettik. Bu hastalığın yaygın olan klasik bir tedavisi var. Kafatasını açarak beyin içine girip baloncuğun dibine bir mandal (klips) yerleştirmek yöntemi en çok yapılan yöntem budur. Birde son yıllarda kasıktan girerek anevrizmayı kapatma yöntemi vardır. Hastanemizin teknik altyapısı ve imkânlarıyla ve kendi tecrübemizle biz bu operasyonu yapmaya karar verdik. Bu şekilde hastamızın bir 10 gün hazırlığı oldu. Bütün ekiplerimizle beraber bir planlama yapıldı. Yaklaşık 3 gün önce bu işlemi gerçekleştirdik. İşlem sırasında herhangi bir sıkıntı olmadan hastamızın beyin operasyon günü kasıktan girerek önce anjiyosunu aldık daha sonra baloncuk olan damarın içine özel cihazlarla girişimini yaptık. Baloncuğun içi dolduruldu ve kapatıldı. 3 gün yoğun bakımda takip ettikten sonra bugün hastamızı servise aldık şuan durumu gayet iyidir” dedi.

 “ÖZEL HASTANELER ARASINDA BİR İLK”

Hastanın bu yöntemle daha erken sağlığına kavuştuğunu belirten Op. Dr. Erdal Yayla, “Bu yöntemin en büyük avantajı, tabi ki hastanın kısa sürede sağlığına kavuşmasıdır. Herhangi bir yerinde bir ameliyat izi, yara izi olmaması büyük avantajıdır. Yani başka bir tabirle, bıçaksız beyin ameliyatıdır. Hastanemizin de teknik alt yapısı sayesinde, bunu bölgede, özel hastaneler de ilk olmak üzere, biz gerçekleştirmiş olduk. Bu imkânları bize sunan bu yatırımları yapan Yönetim Kurulu Başkanımız                 Op. Dr. Ahmet Neccar beye teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Hasta Mehmet Elmalı Kahramanmaraş’tan buraya sevk edildiğini, burada tedavisinin gerçekleştiğini, durumunun iyi olduğunu hastaneye ve doktorlara teşekkür ettiğini söyledi.

  “BU YATIRIM HEM BECERİ HEMDE MADDİYAT İSTİYOR”

Gaziantep Özel NCR Internatıonal Hospital’in Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Neccar, bu hastaneyi kurarken hep yeniliklere önem verdiklerini söyleyerek, “Bu bölgedeki en yeni şeyleri yapmaya söz verdik. Onun için bu anjiyo ünitesini 2 ay önce kurduk. Bu bölgede özel hastanelerde ilk kurulan ünitedir. Bu tür ameliyatlar açık beyin ameliyatlarıyla yapılırdı. Hastalar yoğun bakımda da en az 15 gün yatardı. Ama bu yöntemle hasta yoğun bakımda az kalarak çok kısa bir sürede işine geri gidebilecek. Bu tür yatırımlar çok önemli yatırımlardır. Ama hem beceri hem de maddi yönünden emek gerektiren bir yatırımdır” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
NCR’DEN BIÇAKSIZ BEYİN AMELİYATI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin