NEREYE KADAR SUSACAKSINIZ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her sabah roket mermisiyle uyanan, her akşam roket mermisiyle uyuyan Kilis için ne söyleyeceğimi artık bilmiyorum. Kelimeler boğazımda düğüm düğüm oluyor ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Havasını teneffüs ettiğim iki şehir Kilis-Gaziantep arası mekik dokuyorum. Yollar bazen bitmek bilmiyor.
Eskiden yere bakarken şimdilerde gökyüzünde roket mermilerini saymaya başladık. Nerede bomba patlayacak diye panik atak olduk. Bugün kaç şehidimiz var diye saymaya başladık. Sevgili dostlarım artık şehide de, bombaya da, roket mermisine de alıştırıldık. Gaziantepli şehitlerimizin acısı daha yüreğimizde tazeliğini korurken ertesi gün 5 şehit toprağa verdik. Türk milleti istikrar sürsün dediği günden beri şehit sayımız 400’ü aştı. Sınırlarımız terör örgütlerinin çemberinde. Büyük bir tehditle karşı karşıyayız.
Bugün sabah telefonuma bir mesaj geldi. Okuduğumda tüylerim diken diken oldu. Kendi kendime “Sizin gibi yürekli, mert ana kuzuları olduğu sürece bu memleketin sırtı yere gelmez, bileği bükülmez” dedim. Oysa kendimi teselli ettim sanırım. Bir astsubayımızın ve bir özel harekâtçımızın şehit haberini almıştım.

Bu ses Nusaybin’den geliyordu.
“Abla şehidimiz var. Bir astsubay ağabeyimizi ve özel harekâtçı polisimizi kaybettik. Astsubayımız 2 hafta önce vücuduna şarapnel parçası saplanmıştı. Evine gidip yatacağına o görev yerini tercih etti ve bugün keskin nişancının kör kurşunuyla hayatını kaybetti. Mekânı cennet olsun abla ne yapalım.”

İşte bu mesajı okurken Kilis’e peş peşe roket mermisi düşüyordu. Öte yandan tüm Türkiye Başbakan Davutoğlu’nun açıklamasına kilitlendi. Birileri yine dengeleri değiştiriyor ama polyanacılık oynamaktan da geri kalmıyordu. Koltuk makam sevdası için daha ne kadar oyun oynayacaksınız? Yaşanan bunca acıya daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Konuşmanız için daha ne kadar kan dökülmesi gerekiyor?
Türkiye nereye sürükleniyor kestiremiyorum ama bildiğim tek şey artık insanların yüzü gülmüyor, analar her gün ağlıyor, esnaflar kepenk kapatıyor, iş adamı doları görünce gözü yerinden fırlıyor, çocuklar okula gidemiyor, huzur ve mutluluk kelimelerini unuttuk, halkın dayanacak gücü kalmadı.
Bir taraftan da IŞİD denen terör örgütü Gaziantep, Kilis, Karkamış’ı Cuma hutbelerinde hedef gösteriyor, bizim “meclisi ahkâm” susuyor. Nereye kadar ve ne zamana kadar susacaksınız bakalım.
Türk Milletinin tam da birlik olacağı gün, bugün. Türk Milletinin bir birini seveceği, kucaklayacağı gün bugün. Kızgınlıkların rafa kalkacağı, küslüklerin bitirileceği gün bugün. Artık partiler, siyasetler üstü bir yerdeyiz. İşte o Milli şuur bizi birbirimize kenetleyecek. Bu ülkenin geleceğini yine halk belirleyecek.
Sözün bittiği yerde bir şiirle bitirmek istiyorum.
Sevgili Kilislilere!

KİLİS’İM HERGÜN
Müjde dediler tank gönderdiler
Müjde dediler 5 milyon Euro verdiler
Ama velakin bakın Kilisli ne ister?
Esnaf ne para ne pul ister
Alın teri Kilis’e yeter
Halk ne gül ister ne karanfil
Bir tebessüm huzur yeter.
18 Ocak’tan beri kör olmuş birileri
Konuşan dilleri, lal olmuş görmeyeli.
Bomboş sokaklarda Kilis’i aradım bugün
Yanan ateşi söndürmek, söyle dursun
Bomboş sokaklarda merhamet aradım bugün.
Gavurun mermisi damımı yıkar
Çıkardığı “güm” sesi kulağımı tıkar
Tüm Türkiye uyurken,
Kilisli can pazarı yaşar.
Ben Kilis’im bugün, Ben Kilis’im her gün
Yitip giden canlara mı yanayım
Roket mermisine teslim olan Kilis’e mi yanayım?

NEREYE KADAR SUSACAKSINIZ?
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
NEREYE KADAR SUSACAKSINIZ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin