NİZİP’TE İSHAL SALGINI KORKUTTU!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİZİP’TE İSHAL SALGINI KORKUTTU!Nizip ilçesinde iki gün önce karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran hasta sayısı yaklaşık 2900’ü buldu. Hastanelerde doktorların yetersiz kalması sonucu Valilik ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçerek ilçede gerekli tedbirleri aldı.

İçme suyundan kaynaklandığı sanılan ishal salgını Niziplileri korkuttu.
Nizip ilçesinde yüzlerce kişinin, kentte bulunan devlet hastanesi ve sağlık ocaklarına karın ağrısı, bulantı, kusma ve baş ağrısı şikayetleriyle başvurması üzerine yetkililer harekete geçti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fatma Şahin, gerekli önlemlerin alındığını belirterek içme suyundan alınan numunenin Ankara’ya incelenmek üzere laboratuara gönderildiğini ve şebeke suyunun klor oranının artırılarak gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Şahin vatandaşları, Ankara’ya gönderilen şebeke suyu numunesinin laboratuar sonuçları açıklanıncaya kadar suyu kaynatarak içmeleri konusunda uyardı.

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğlu yaptığı açıklamada, hastanelere gelen vakaların hepsinde ishal ve kusma şikâyeti olduğunu ve bu duruma sebep olan etkenin henüz ne olduğunu belirleyemediklerini söyledi.

İlçede gerekli tedbirlerin alındığını ve devlet hastanesinde kriz masasının oluşturulduğunu belirten Sarıfakıoğlu,

“Vatandaşlarımız kullanmış oldukları şebeke sularını kaynatarak içmeleri ve hijyene çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle de konuyla ilgili yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Hıfzı Sıhha Kurulu’nun kararı gereğince ilçedeki su depolarının rutin olarak klorlanması kararı alınmış ayrıca Nizip Devlet Hastanesi’nin yanı sıra ilçedeki Aile Sağlığı merkezlerinin de 4 gün boyunca 24 saat şeklinde açık kalması kararına varılmıştır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
NİZİP’TE İSHAL SALGINI KORKUTTU!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin