OĞUZELİ, GAZİANTEP’İN BANLİYÖSÜ OLACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OĞUZELİ, GAZİANTEP’İN BANLİYÖSÜ OLACAKOğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin Oğuzeli ilçesinde yapılan çalışmalar ile Oğuzeli ilçesinin sorunları hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Oğuzeli ilçesinin bakir ve geniş bir araziye sahip olduğunu belirterek, Oğuzeli’nin Gaziantep’in banliyösü olabilecek bir konumda olduğunu söyledi. Öztekin; “ Oğuzeli tabiri caiz ise Gaziantep’in banliyösü olabilecek bir yer. Pınarlar cıvıl cıvıl akıyor, nereye vursanız sular fışkırıyor. Gaziantep’te bir damla su yokken Oğuzeli’nin altı tamamen su. Dağı, ormanı, yeşilliği, her türlü meyve ve sebzesi var. Fakat bu güne kadar bu zenginlikler istenilen ölçüde değerlendirilememiştir. Biz Oğuzeli’nde bu zenginlikleri değerlendirelim, Oğuzeli’ni Gaziantep’in banliyösü yapalım diye uğraşıyoruz.

ÇALIŞMALARIMIZ UZUN VADELİ

Kilis yolundaki bize ait yerlerin büyük bir bölümü villa şehri oluyor. Buralar 3-5 sene içerisinde Gaziantep’in en güzel yerleri olacak. 3-5 sene içerisinde Gaziantep ve Oğuzeli birbiri ile tamamen birleşecek, Körkün sanayisi Organize sanayi bölgesi olacak. Belediye olarak imar planları yapıyoruz, yollar yapıyoruz, 5 metrelik yolların tamamını imar planlarında 30 metre olarak yapıyoruz. Şu anda uygulamaya geçmesek bile bizden sonra gelecek idare orada 30 metrelik yolu ayırıp ona göre yapacak. Biz bundan 50-100 sene sonrasını düşünerek hareket ediyoruz. Kısıtlı imkanlarımız ile biz bu çalışmaları yapıyoruz.

OĞUZELİ, GAZİANTEP’İN BANLİYÖSÜ OLACAK

OĞUZELİ, GAZİANTEP’İN BANLİYÖSÜ OLACAKSANKO AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yeni belediye binamız bu yılın Ağustosunda bitiyor. Yaptığımız bu bina  buraya 50 sene yetecek kapasitede. 5000 m2 alan üzerine kurulmuş bir bina ve yanında da 600 kişilik bir nikah salonu var. Biz planlamalar ve çalışmalar yaparken yaptığımız işlerin uzun vadeli olmasına dikkat ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bize yardımcı olan Sanko ailesine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim ricamızı kırmayarak buraya 1500 kişilik dev bir cami yapıyorlar. Ramazan sonu itibariyle bitecek inşallah.

SACIR DERESİ 1,5 MİLYON GAZİANTEPLİYİ ZEHİRLİYOR

Uzay çatılı pazaryeri projelerimiz, park ve duble yol projelerimiz var. Bu projelerimizi de kısa bir zaman içerisinde hayata geçirerek Oğuzeli’ni yaşanabilir bir yer haline getireceğiz. Sacır deresi sadece Oğuzeli’nin değil Gaziantep’in en büyük sorunlarından bir tanesidir. Bu dereye bostan sahipleri motor atarak tarlalarını suluyorlar ve buradan çıkan yeşillikleri ve sebzeleri tüm Gaziantep tüketiyor. Şunu çok açık ve net söylemeliyim ki sacır deresi 1,5 milyon Gaziantepliyi zehirliyor. Ben yaklaşık 3 senedir çırpınıyorum bu derenin ıslahı için. Büyükşehir Belediyemiz üçüncü arıtmayı Oğuzeli’ne yaparak Oğuzeli’nden gelen pis sular dereye dökülmeden arıtmaya gidiyor. Ancak Gaziantep’ten gelen pis sular maalesef direk olarak dereye ve oradan da bostanlara gidiyor.

OĞUZELİ, GAZİANTEP’İN BANLİYÖSÜ OLACAKGAZİANTEP’İN GÖRÜNMEYEN AFRİKA YÜZÜ VAR

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Gaziantep’e geldi. Kendilerine Sacır deresini gösterme şansımız oldu ve sayın bakanımız sağ olsun derhal buranın ıslah edilmesi için talimat verdi. Gaziantep’in bir görünen Avrupa yüzü var bir de görünmeyen Afrika yüzü var. Kenar mahallelerimiz çarpık yapılanmanın olduğu yerler Gaziantep’in Afrika’sı ve yaklaşık olarak Gaziantep’in %50’sini kapsıyor. Biz gelen misafirlerimize hep Gaziantep’in Avrupa yüzünü gösteriyoruz, ağırlıyoruz ancak Antep’in Afrika yüzünü göstermiyoruz. Ben diğer belediye başkanlarımıza kentsel dönüşüm projeleri için buradan teşekkür etmek istiyorum. Bütün belediyelerimiz ile birlikte uygulamaya koyduğumuz bu kentsel dönüşüm projeleri ile Gaziantep’in çarpık yapılaşma sorununu ortadan kaldıracağız diye düşünüyorum” dedi.

Oğuzelili işadamlarını da Oğuzeli’ye yatırım yapmaları için göreve çağıran Öztekin, “El ele verildiği takdirde çözülemeyecek ve yapılamayacak hiç bir şey yoktur” diyerek basın mensuplarına göreve geldiği günden bugüne yapılan çalışmaları yerinde anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
OĞUZELİ, GAZİANTEP’İN BANLİYÖSÜ OLACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin