Oğuzhan Cem Taş SANKO AVM’de Filografi sergisi açacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sanko-sergiSanko Sanat Galerisi’nde 17 Haziran Cuma günü Oğuzhan Cem Taş tarafından, filografi sanatı ile hazırlanan sergi açılacak.

Gaziantepli olup, babasının görevi nedeniyle bulunduğu Ankara Şereflikoçhisar’da 27 Kasım 1983 doğan ve SANKO Holding’te 8 yıldan beri çalışan sanatçı, filografi sanatının konu edildiği bir videoyu izledikten sonra hevesle bu sanatla iki yıldır uğraştığını söyledi.

Gaziantep’te şimdiye kadar eğitim ve sergi amaçlı iki sergide eserlerini sanatseverlerle buluşturan Oğuzhan Cem Taş,  evli ve bir çocuk babası.

Oğuzhan Cem Taş’ın 17 Haziran Cuma günü saat 17.00’de açılacak sergisi, 30 Haziran’a kadar gezilebilecek.

FİLOGRAFİ NEDİR

Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilip belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Ortadoğu’da doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmıştır.

Ülkemizde pek tanımayan bu sanat zorluğu sabır gerektirmesi nedeni ile az uygulanmakta olup, dünya genelinde unutulmak üzeredir. Günümüzde bu sanatın ustalarından biri olan Saim Devrilmez bu sanatın
ruh dinlendirici olması ve olumlu psikolojik etkilerinden dolayı Amerika’da özellikle önerildiğini söylüyor.
Filografi sanatçısı önce kafasında bazı motifler tasarlıyor. Daha sonra bu motifleri oluşturmak için tahta panolar üzerine bildiğimiz çivilerini belli bir düzene göre çakıyor. Bu çiviler boyanıp verniklendikten sonra çivilerin arasından teller veya çeşitli renklerde iplikler sıkıca geçirilerek önceden tasarlanmış motifler ortaya çıkarılıyor. Ancak bu iplik geçirme de bir ustalık gerektiriyor.

Öyle rasgele bütün çivilerden aynı şekilde iplikleri geçirirseniz hiçbir şey elde edemiyorsunuz. Ayrıca bu ipliklerin hem sağlam hem kolay temizlenebilir olması ve hem de temizleme esnasında renklerinin solmaması gerekiyor. Gerek tahta panonun ve gerekse kullanılacak ipliklerin rengi önceden sanatçı tarafından tasarlanıyor. Seçilen renklerin hem birbirine uyumlu olması hem de motifi ortaya çıkaracak şekilde olması gerekiyor.

Panolar evlerde işyerlerinde dekoratif amaçlarla kullanılıyor. Para ile de satılıyor ama bu işin hareket noktası hobi olması. O kadar titiz çalışmak gerekiyor ki verilen emek göz önüne alınırsa maddi kazanç için yapılamayacak bir sanat olarak tanımlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Oğuzhan Cem Taş SANKO AVM’de Filografi sergisi açacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin