ORGAN BAĞIŞI SAYESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ORGAN BAĞIŞI SAYESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTUÖzel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi hastalara umut olmaya devam ediyor.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 18 yıl önce Gaziantep ve bölge halkına sağlık hizmeti sunmak amacıyla faaliyete geçen Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde hizmet veren Organ Nakli Merkezi’nin üçüncü yılında 132. nakli gerçekleştirmiş olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Merkezimizde gerçekleşen her nakille biz de yeniden hayat buluyoruz” dedi.

Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu ise 18 yaşındaki Kahramanmaraşlı Mahzun Kozdibi’nin sağlığına kavuşmasını, 16 yaşındaki evlatlarını acı bir şekilde kaybeden bir ailenin organ bağışı sayesinde sağladıklarını söyledi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirdikleri bu nakli, acılar içindeki bir ailenin sağduyulu davranmasıyla bir başka aileye yeniden hayat sevinci verdiğini kaydeden Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, “Acılı aileye çok teşekkür ediyorum. Organ nakli bir ekip işidir. Organ bağışı ve organ nakli konusunda halkımız duyarlı davrandığı sürece, biz de organ nakli ekibi olarak pek çok hastaya umut olmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.

MAHZUN KOZDİBİ’NİN MUTLULUĞU

Kahramanmaraşlı böbrek hastası Mahzun Kozdibi (18), bir fabrikada çalışıyor. 4 kardeşin en büyüğü olan Kozdibi, henüz 4 yaşındayken rahatsızlanıyor ve mesanesinden taş alınıyor. 11 yaşında tekrar rahatsızlanan Kozdibi’nin gittiği sağlık kuruluşunda sol böbreğinin küçük olduğu ve çürüdüğü, sağ böbreğinde de taş bulunduğu tespit ediliyor ve ameliyata alınıyor.

Ameliyatla böbreğindeki taşlar alınan Kozdibi’nin böbreği yüzde 20 kapasiteyle çalıştığı için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde takibe alınır. Bundan 3 yıl önce böbrek işlevini yitirince diyalize girmeye başlayan Kozdibi için sıkıntılı bir dönem başlıyor.

Mahzun Kozdibi, diyalize girdiği dönemle ilgili olarak şunları söyledi:

“Haftada 3 gün, 4’er saat diyalize giriyordum. Yaşıtlarımla dilediğim gibi zaman geçiremiyor, hayatımı istediğim gibi planlayamıyor, istediğim gibi su bile içemiyordum.  Diyalize girdiğim için bazı işyerleri işe almadılar beni. Diyalizden sonra başağrısı, baş dönmesi yaşıyordum. Sağolsun şimdi ki çalıştığım fabrikada beni idare ediyorlardı. Yaşıtlarımın dışarıda gölünce gezip tozduğu bir dönemdeyim ve benim zamanım diyaliz merkezinde geçiyordu.”

Mahzun’un diyalize girdiği merkezdeki doktoru ve daha önce Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde by pass geçiren ve memnun kalan bir yakınları Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne kayıt yaptırmalarıyla ilgili bir öneride bulunur. Aile kayıt için hastaneye geldiğinde gerek hastanenin fiziki şartlarından, gerekse personelin yaklaşımı ve güler yüzünden etkilenir ve kayıt yaptırırlar.

Kayıt yaptırdıktan 3 yıl sonra bir sabah telefonları çalar ve Mahzun’a nakil için bir böbreğin bulunduğu haberi verilir. Baba oğul hemen yola çıkarlar.

Nakil haberiyle birlikte “Sevinçten havalara uçtum” diyen Mahzun “Hastaneye geldiğimde doktorum beni inanılmaz rahatlattı. Ameliyat 5,5 saat sürmüş. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Burada o kadar yardımcı oldular ki, hiçbir sıkıntı yaşamadan ameliyata girdim ve çıktım. Allah’ın bu gününe şükürler olsun. Artık diyaliz yok. Arkadaşlarımla gönlümce zaman geçirebileceğim. Herkese teşekkür ederim” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

‘’OĞLUMUZU EMİN ELLER TESLİM ETTİK’’

Mahzun Kozdibi’nin babası Mustafa Kozdibi (41) ise duygularını şöyle paylaştı:

“Oğlumuz hayata küsmüştü. Mahzun’dan küçük olan oğlum, ağabeyinden daha iri. Bu hastalık oğlumuzun büyümesini ve gelişmesini olumsuz etkiledi. Oğlumuz diyalize giriyordu ama biz ondan çok daha kötüydük. Anne baba olarak çok üzülüyorduk. Burada böyle bir hizmetin verildiğini duyunca hiç düşünmeden hemen kayıt yaptırmaya geldik. Kayıt yaptırdıktan 3 yıl sonra gelen haber hepimizin mutluluğu oldu. Daha önceden ismini başarılarıyla duyduğum Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu’nun nakli gerçekleştireceğini duyunca sevincim daha da arttı. Koşulsuz şartsız teslimiyetle oğlumuzu emin ellere teslim ettik.”

Ameliyattan sonra Dr. Yüzbaşıoğlu’nun Mahzun’la odaya kadar gelip, bilgi verdiğini belirten Mustafa Kozdibi şöyle devam etti:

“Doktorumuz ‘tamam böbrek çalışıyor’ deyince, sevinçten ne yapacağımı şaşırdım. O an ki duygularım anlatılmaz. Yaşamayan anlayamaz. Ellerimi açıp, şükürler ettim ve organ bağışında bulunan aileye dua ettim. Onların sayesinde bizim oğlumuz yeniden hayat döndü. Bizzat gidip, yüz yüze teşekkür etmek istiyorum o aileye. Teşekkür etmek ve acıların paylaşmak istiyorum. Allah onlardan, bu hastaneyi yaptıranlardan ve bu hizmeti verenlerden razı olsun.

Bu hastane bölge için bir kazanç. İyi ki bu hastane var. Kahramanmaraş’tan yakınlarımız rahatlıkla gelip, mutluluğumuzu paylaştılar. Daha uzak bir yerde olsa, belki de biz nakil için zamanında gelemeyecektik. Ailemiz yanımızda olmayacaktı, mutluğumuzu paylaşamayacaktı. Maddi bir takım sıkıntılar yaşanmasına sebep olacaktı.   Organ bağışında bulunan herkesten Allah razı olsun. Her organ, bir insan hayatı. Biz kurtulduk, inşallah organ bekleyen herkes de kurtulur. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, Dr. Erkan Mahsereci’ye ve bizimle ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varlar.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ORGAN BAĞIŞI SAYESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin