ORTAK AKIL RAPORU BAKANLAR KURULUNDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ORTAK AKIL RAPORU BAKANLAR KURULUNDAGaziantep’e yaşayan Suriyeli misafirlerle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini içeren “Gaziantep Ortak Akıl Raporu” bakanlar kuruluna taşındı.

Gaziantep Ticaret Odası önderliğinde 12 sivil toplum kuruluşu ve 3 üniversitenin katılımıyla oluşturulan Suriye Çalışma Grubu’nun hazırladığı Gaziantep Ortak Akıl Raporu Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sunuldu.

Atalay konuyu ilk bakanlar kurulu gündemine taşıyacağını söylerken, Çelik ise Suriyeli misafirlerin çalışma hayatına katılımları yönünde raporda yer alan öneriler için çalışmalara başlanması kararını aldı.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu’ndan oluşan heyet geçtiğimiz hafta başında basın toplantısı ile deklare edilen “Suriyeli Misafirlerle İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri- Gaziantep Ortak Akıl Raporu”nu toplantının hemen ardından bakanlar düzeyinde Ankara’ya sundu.

ORTAK AKIL RAPORU BAKANLAR KURULUNDA

Heyet, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı’nın eşliğinde raporu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sunarak birer toplantı yaptı. Toplantılarda Suriyeli misafirlerle ilgili kentte yaşanan sorunların çözümüne getirilen öneriler tek tek tartışıldı ve yol haritası belirlendi.

Faruk Çelik : Mevzuat düzenlemesine derhal başlıyoruz

Heyetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı toplantıda özellikle raporda Suriyeli işgücünün geçici çalışma izinleri ile ekonomiye kazandırılması önerisi tartışıldı. Gaziantep Heyeti temelde istihdam sorunu çözülürse diğer sorunların da çözüleceğini, toplum psikolojinin daha rahat yönetileceğini dile getirerek çözüm için Çelik’ten destek talebinde bulundu.

Bakanlıklar düzeyinde üzerlerine düşeni yerine getireceklerini belirten Bakan Çelik, “Bu hepimizin sorunu. Raporda zikredilen sorunların çözümlerine yönelik mevzuat düzenlemesine derhal başlayacağız” dedi.

Beşir Atalay: Raporu bakanlar kurulunda gündeme getireceğim

Heyet Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a çözüm için çalışmaların mutfakta yapılmasının daha sağlıklı sonuçlar vereceğini belirterek, Gaziantep’te bir koordinasyon merkezinin oluşturulması gerektiğini ve sorunların çözümüne yönelik her türlü adım için hazır olduklarını söyledi.

Gaziantep’in bu işe organize bir şekilde yaklaşıyor olmasını takdirle karşılayarak bunun bir avantaj olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, “Suriyelileri geçici sığınmacı olarak mütalaa ettiğimiz müddetçe sorunu çözemeyiz. Raporunuzu Bakanlar Kuruluna taşıyarak yeni düzenlemeler için elimizden geleni yapacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ORTAK AKIL RAPORU BAKANLAR KURULUNDA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin