“OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE ASKER VE SİYASET”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE ASKER VE SİYASET"Gaizantep Türk Ocakları’nın geleneksel Ocakbaşı Sohbetinde bu hafta Asker ve Siyaset konuşuldu.

Hüseyin Paşa Cami avlusundaki Türk Ocakları  merkezinde Binbaşı Dündar Taşer Konferans Salonunda İstanbul’da yaşayan emekli Gaziantepli Kurmay Albay Dr. Hasip Saygılı konuştu. Konuşmacı insan tabiatı değişmediği sürece ordu ve askere ihtiyaç duyulacağını, kendi varlığını savunma fedakârlığını göze alamayan toplumların önce şeref ve itibarlarını daha sonra hemen her şeylerini yitireceklerinin örneklerini verdi. Dr. Saygılı geçen yıl Ukrayna’nın Rusya’nın karşısında alçaltıcı duruma düşmesinin nedeninin ülkenin zorunlu askerliği yıllar önce kaldırmasından ötürü yeterli sayıda vatanını savunacak askeri bulunmamasının olduğunu ileri sürdü.

Yakın dönemde Bosna ve Azerbaycan’ın yeterli sayı ve seviyede askeri bulunmadığı için halkın ırz ve namusunun eli silahlı Sırp ve Ermeni çeteleri tarafından çiğnendiğini söyleyen konuşmacı artık orduya ve askere gerek kalmadığı şeklindeki kanaatin milletimizin aleyhine başarılı bir algı operasyonu olduğunu söyledi.

Memleketimizin dindar, muhafazakâr kesimlerinde yoğun bir propaganda sonucunda ordunun dinsiz, ahlaksız ve darbeci olduğu şeklinde bir algı oluşturulduğunu ve bu algı yüzünden sadece askerlik şeref ve normlarına uymayan şahısların değil ontolojik olarak silahlı kuvvetlerin varlığının hedef alınmasının telafisi imkânsız bir zafiyet yarattığını ileri süren Dr. Saygılı bunda kurum içinde yer yer milletine yabancılaştığı izlenimi veren uygulamaların da rolü olduğuna işaret etti.

"OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE ASKER VE SİYASET"

Konuşmasında Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda varsa suçluların ortaya çıkarılması ve cezalandırılmaları yerine ordunun tamamının toptan cezalandırılması ve askerin itibarının yok edilmesinin tercih edildiğini söyleyen konferansçı bu durumun askeri gerektiği zaman dipçik tutamaz ve tetik çekemez bir hale düşürdüğünü söyledi. Bu çerçevede kendi kışlasına hainlerin girip bayrağımızı indirmesine müdahale edemeyen bir ruh halinin, 2003 yılında Süleymaniye’de kafalarına çuval geçirilen subaylarımızın ellerindeki silahı kullanamayarak düştükleri yüz kızartıcı durumun bir benzeri olduğunu iddia eden Dr. Saygılı moralsiz, inançsız ve motivasyonsuz bir ordunun görevini yapamayacağını söyledi. Dr. Saygılı siyasi ve askeri makamların süratle bu zafiyeti gidermeleri gerektiğine işaret etti.

Bedelli askerlik konusuna da değinen konuşmacı işin milletin savunması ve güvenliği için personel temininde güçlüğe doğru gittiğini ifade ederek vatan savunmasının bizzat milletin evlatlarınca yapılmasının şart olduğunu söyledi: “İki görevi asla vekâletle bedelliyle yaptırmamalısınız. Bunlardan birisi askerlik diğeri kocalık görevidir.”

Dr. Saygılı ilgiyle dinlenen konuşmasının son bölümde siyasi ve askeri makamlar tarafından ivedi alınmasını istediği tedbirleri anlatmış ve dinleyicilerin sorularına cevap vermiştir.

Konuşmacı konferansın sonunda Çanakkale ve Milli Mücadelenin arkasındaki fikir ve moral gücünü temsil etmiş olan Türk Ocaklarının günümüzde de kültür faaliyetlerine öncülük ettiğini ifadeyle kendisine hemşehrilerine hitap etme fırsatını sağlamış olduğundan ötürü Dr. Mehmet Berk’in şahsında Gaziantepli Ocaklılara şükranlarını sunmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE ASKER VE SİYASET”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin