ÖSO GAZİANTEP’TE TV’Mİ AÇIYOR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSO GAZİANTEP’TE TV’Mİ AÇIYOR?Gaziantep Akınalan İşhanı ÖSO irtibat bürosunun ardından ÖSO şimdide TV ve Radyo’mu açıyor?

Gaziantep’te ÖSO’nun kurmak istediği TV ve Radyo kanallarına yetkililer ne diyor?

Gaziantep’te Geçici Suriye hükümeti için yer gösteren hükümet ÖSO’nun kurmak istediği TV ve Radyo’ya da yer gösterecek mi? Ya da kiraladıkları yerde böyle bir yayın yapmalarına izin mi verilecek?

Suriye’de 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde kurulan, devlet başkanı Beşşar Esed ve rejimini devirmek için silahlı faaliyet gösteren, silahlı örgüt neden Gaziantep’te TV ve RADYO açmak istiyor?

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adını veren silahlı militanlar, Gaziantep’te televizyon kanalı ve Radyo kuracağı iddia edildi. Bu talebin bazı yetkililere ulaşması üzerine bazı bürokrasi kanadı buna şiddetle karşı çıkarken bazı yetkililer sessizliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın şikâyeti üzerine ortaya çıkan durum önceleri sır gibi gizlenirken ODA TV’nin haberi ile gün yüzüne çıktı.  Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar “muhalifler yetmiyormuş gibi birde Özgür Suriye Ordusu militanları başımıza dert açacak, memleketimizde huzur istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Gaziantep Valiliği’ne şikâyet dilekçesi veren F. Ö. İsimli vatandaş, Binevler Mahallesi Şehit Emre Bakırcı Caddesi üzerinde kiralanan bir işyerinde ÖSO’nun kendine ait yayın kuruluşu kurmak üzere olduğunu ve bunu Felek Derneği adı altında yapacaklarını öne sürdü. F.Ö ayrıca ne olduğu nerden geldiği bilinmeyen kişiler tarafından tehdit edildiğini söyledi. Bu durumdan mahalle sakinleri rahatsız olurken Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün ve Valiliğin nasıl bir tedbir alacağı merak konusu!

Gaziantep’te yaşanan bu olaylardan rahatsız olan vatandaşlar “şehrimizde bu tür örgütlenmeler istemiyoruz. Gaziantep’te örgütlenecek çeşitli silahlı militanlar bu şehirde huzur bırakmaz” dedi ve yetkililerden çözüm istedi.

ÖSO KİMDİR?

Ordu mensupları ve silahlanan siviller tarafından, 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde kurulmuştur. Siyasi kanadı Suriye Ulusal Konseyi’dir ve ona bağlıdır.

Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esed’e bağlı Suriye Ordusu’ndan ayrılan asker ve subaylar oluşturmaktadır. Kuruluşu 29 Temmuz 2011 tarihinde duyurulan Özgür Suriye Ordusu, internet ortamında yayınladıkları videolarda Suriye Ordusu personelini mevcut görev yerlerini terk ederek, kendilerine katılmaya çağırmaktadır. Ne kadar üyesi olduğu kesin olarak bilinememektedir. Ancak kendi web sitesinden yapılan açıklamada 40,000 asker olarak tanımlanmıştır. Rejimi devirmek için silahlı gerilla mücadelesi gösteren grup, kendi iddiasına göre somut olarak hiçbir ülkeden destek almadığını belirtse de bazı Arap ve Batılı ülkelerinden hem askeri anlamda hem de maddi anlamda yardım almaktadır.

ÖSO’YU ABD’Mİ EĞİTİYOR?

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, detay vermeden ‘Suriyeli muhalifleri eğittiklerini’ söylemişti. Suriye kaynakları muhaliflerin Ürdün’de eğitildiğini yazdı. Bir önemli haberde Alman Der Spiegel dergisinden geldi. Alman Der Spiegel, Amerika’nın Ürdün’deki askeri kamplarda Suriyeli muhalifleri eğittiğini yazdı. Dergi, askeri kampta eğitim alan ve verenlere dayandırdığı haberine göre Ürdün’ün güney ve doğusunda Özgür Suriye Ordusu için açılan kamplarda son üç ayda 200 kişiye savaş eğitimi verildi. Yakın dönemde ise 1200 Özgür Suriye Ordusu militanına savaş eğitimi verilmesi planlanıyor. Der Spiegel, haberinde ayrıca  askeri kamplarda 12 ayrı birlikten oluşacak 10 bin kişiye askeri eğitim verileceğini, bu kişilerin aşırılık yanlısı İslamcıları sahadan uzaklaştırmak için mücadele edeceğini belirtti. İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre ise Ürdün’deki askeri eğitime, Amerika’nın yanı sıra Fransız ve İngiliz subaylar da katıldı.

TÜRKİYE’DE ÖSO YOK DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Şubat ayında “Hayat Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)  üyeleri ve yöneticileri hakkında “İnsanlığa karşı suç ve soykırım suçu” işledikleri nedeniyle Avukat Cihan Söylemez’in verdiği suç duyurusuna, “Türkiye’de ÖSO’lu yok” diyerek takipsizlik kararı vermesi kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı. ÖSO Türkiye’de varda birileri görmek mi istemiyor? Soru akıllara geliyor.

Yine gazetelerde yer alan 15 Şubat 2013 tarihli haberde;

ÖSO militanları El-Cezire ve Fırat Cephesi’nin yeni komutanını Şanlıurfa’da yaptığı toplantıyla seçti.

Yapılan seçimlerde askeri üniformalarla katılan militanlardan Akit Samir Sultan yeni cephe komutanı olarak seçildi. Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği öncülüğünde 2′nci kez yapılan toplantıya yaklaşık 200 ÖSO militanı katıldı. Basına kapalı olarak bir otelde yapılan toplantıya çok sayıda askeri üniformalı Suriyeli’nin bulunması dikkat çekerken, polis ekipleri otel önünde geniş önlem aldı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda otelin salonundan sık sık slogan sesleri duyuldu.

Tüm bunlardan sonra Gaziantep’te TV ve Radyo açmak isteyen ÖSO’nun arkasında yine ABD’mi var? Çünkü şikâyet dilekçesini veren vatandaş şu ibareye yer veriyor “ Biz ABD’liyiz. İstediğimizi yaparız deyip bizi tehdit ediyorlar” diyor.

Ayrıca Suriyeli Kürtlerle sık sık çatışmaya girdiği bilinen ÖSO’nun Hatay’da yasa dışı hastaneleri olduğu ancak göz yumulduğu da biliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖSO GAZİANTEP’TE TV’Mİ AÇIYOR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin